Huisanalist Marc Degryse overschouwt de bewogen zomermaanden van de Rode Duivels: "Hazard moest naar Real. Hij is te goed voor Chelsea"

Photo News
Het is nog niet te laat om hem te feliciteren – de beste analist van het land is afgelopen dinsdag verjaard. 53. Feestje of niet, Marc Degryse mag meteen aan de bak. Hij staat stil bij wat voor sommige Rode Duivels bewogen weken en maanden zijn (geweest). «Kompany wil met de nationale ploeg een prijs winnen.»

Waarom is Marc Degryse benieuwd naar de wedstrijd Schotland-België?

(lacht) «Omdat die jongens niet alleen op mij, maar op de voetballiefhebber in het algemeen zó een grote indruk maakten in Rusland, dat ik nieuwsgierig ben om te zien of zij de lijn kunnen doortrekken.»

Je hebt zelf de WK’s van Italië ’90 en Amerika ’94 gespeeld – hoe moeilijk was het daarna om je weer op te laden voor nog ‘maar’ vriendschappelijk voetbal.

«Heel moeilijk, hé... Het afgelopen WK is zó intens geweest, en dan moet je ineens... (blaast) Vergelijk het met Club Brugge dat op woensdag Champions League speelt tegen Atlético Madrid en drie dagen later tegen pakweg Moeskroen moet. Ik snap wel dat Martínez tracht om een snaar te raken bij zijn internationals, en van de Nations League een doel maakt, maar zelfs die Nations League... – IJsland, zeg. De spelers zijn niet gediend met de loting. Stel je voor, ik zeg maar iets, dat we dinsdag tegen Frankrijk konden spelen... Je moet bijna begrip opbrengen, mocht het in Schotland op een sisser uitdraaien. En dan mogen psychologen mij komen vertellen wat ze willen.»

Je hebt 19% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Cleynhens

  Heb gelezen dat Eden beslissend is alle 57 min. ( ZEVENENVIJFTIG ) voor zijn club, ja dat is wel wa weinig voor een club als RM dacht ik ! Kan dribbelen als de beste, MAAR is soms zo stekeblind voor het afspelen van de bal naar een vrijstaande medemaat.

 • Ronny Popelier

  Niet ,te maar goed bij Chelsea. Niet goed genoeg voor top club , lees Real.Als Real een top speler wil ,dan halen ze deze gewoon. Real was de droom van Hazard , maar is de droom van Real , ???? Het zal droom blijven voor Hazard.

 • Rudi Meulemeester

  Degryse mag dan wellicht wel gelijk hebben, alleen heeft Eden wel degelijk een contract getekend bij Chelsea tot 2020. Niets laat vermoeden dat Eden dit deed met een revolver tegen zijn slaap of dat hij niet bij zijn zinnen was. Dus, transfer is voor later. Uiteraard is er niets mis met het wettelijk verbreken van een contract mits eerbiediging van de overeengekomen opstapclausules MAAR Chelsea heeft het laatste woord tot 2020. Zij namen immers het risico met een langdurig contract.

 • eric debanne

  Real wilde hem toch niet anders hadden ze verder geboden en hazard kon zijn contract bij Chelsea open breken heeft toch geld genoeg ....!

 • Jan Van Leive

  Niet goed genoeg voor een topclub , hij kan niets forceren . Een topclub heeft een matchwinnaar nodig ,die een ganse ploeg op een hoger niveau tilt , en Hazard heeft een ganse ploeg nodig om hem op hoger niveau te tillen .Dribbelen kan hij als de beste ,maar hij doet niets met de bal ,hij mankeert overzicht zoals De Bruyne ,kijk maar naar zijn palmares tegenover de echte vedetten , heeeeeel pover nietwaar