Het slotwoord van 2018 is voor Roberto Martínez: “Brazilië? Ik wílde dat mijn spelers zich zorgen maakten”

Roberto Martinez.
Joel Hoylaerts / Photonews Roberto Martinez.
Over voetbal raken u of wij of bondscoach Roberto Martínez nooit uitgepraat. Met een gulle lach en met plezier maakte Martínez tijdens deze eindejaarsdagen tijd vrij om onze redactie te bezoeken, en om tijdens een hapje en een drankje het voetbaljaar 2018 te overlopen. Vijftien markante namen – het slotwoord is aan de bondscoach. Deze krant wenst Roberto Martínez hierbij een gelukkig en voorspoedig 2019.

1. Hans Vanaken

«Hij kan nog progressie maken in België»

«Hans is de speler die in de laatste twee jaar de grootste progressie heeft gemaakt in de Jupiler Pro League. Altijd zie je bij hem die technisch goede controle. Hans wil steeds de bal, hij kan in de box opduiken en scoren. Maar vooral de ­volwassenheid waarmee hij loopt te voetballen, is indrukwekkend. Sinds zijn eerste selectie neemt hij opvallend meer verantwoordelijkheid bij Club Brugge. En ook bij nationale ploeg zie ik hem telkens weer groeien. Hij was verlegen in het begin. Hans is nu eenmaal een relaxte jongen, die de aandacht niet opeist. Hans paste zich direct aan, hij maakte indruk op me. Zijn eerste ­selectie was een keerpunt in zijn carrière, denk ik.

It pushed him on. Het belangrijkste is dat Hans de ­nodige vrijheid krijgt op een veld. Tussen de positie van nummer ‘9’ en die van nummer ‘6’ moet hij de ruimte krijgen.»

Welke competitie ligt hem het best, denkt u?

«Wel... Ik denk dat Hans profiteert van een trainer als Ivan Leko die de ploeg, maar vooral ook het gelóóf van die ploeg, naar een hoger niveau tilt. Ik geloof dat Hans ook na dit seizoen in België nog progressie kan maken.»

Hans Vanaken.
BELGA Hans Vanaken.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Niet overdrijven eh ...we zijn maar 3e op deze WK met die zogezegd " gouden generatie " ... Maar we hadden heel veel geluk tegen zowel Japan en Brazilië laat ons eerlijk zijn toch... En Martinez heeft tegen Frankrijk gefaald met zijn opstelling ...!

 • Jan Jansen

  Tegen zowel Japan en Braziie heeft Begie enorm veel geluk gehad!

 • Maria de swert

  Brons , maar tegen Japan 0-2 achter en pas 94min 3-2 , dat noemen ze op het nippertje en ik blijf erbij , haal Hazard uit de ploeg en je verliest bijna´50% aan creativiteit en gevaar en dan ben je een ploeg zoals een ander , dus topploeg ????

 • Fonz Ooms

  Moest met deze ploeg ALTIJD wereldkampioen geworden zijn, maar is door zijn onkunde enkel overeind gebleven door enkele fantastische reddingen van Courtois tegen Japan en Brazilie. We zijn en waren veel te snel tevreden met brons, goed, maar er zat veel meer in met een goede coach.

 • Bart Beyns

  Rudolf Jansen, en waarop ga jij dan af om hem als de beste buitenlandse trainer ooit op te hemelen? Op de resultaten, die gelijk welke andere trainer dus ook had behaald met deze lichting?