Herbeleef hoe Rode Duivels met 4-0 de maat namen van Cyprus en 28 op 30 haalden in hun campagne

photo_news
België
BEL
België BEL
4
0
Cyprus CYP
CYP
Cyprus
 • Laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK
 • Aftrap om 20u45
 • België is al zeker van groepswinst 
 • Jan Vertonghen speelt zijn 97ste interland, een record
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Kostakis Artymatas vervangen door Marios Nicolaou
Doelpunt voor België
Gele kaart voor Vincent Fabien Laban Bounayre
Strafschop gescoord
Doelpunt Thorgan Hazard
Doelpunt Eden Hazard

fase per fase

review

"Onvermijdelijke Lukaku"
“Onze kern is wel nóg breder dan we dachten. Thorgan Hazard en Tielemans speelden tegen Cyprus alsof ze al jaren in de basis staan bij de Rode Duivels. Met lef, veel overtuiging en klasse. Thorgan heeft in Duitsland grote stappen vooruit gezet. En hij kan zowel op de flank als achter de spits spelen. Daarnaast toonde ook Chadli zich, ondanks zijn gebrek aan speelminuten in Engeland. Hij vervulde zeer plichtsbewust zijn rol.”

“De onvermijdelijke Lukaku trok in het slotkwartier dan weer zijn lijn van de voorbije maanden door. Eén tegen één, met zoveel ruimte: dan is hij op zijn best. Lukaku hield zijn verdediger goed af en maakte zijn elfde van de campagne. Chapeau.”


"Te weinig op de proef gesteld"
“Maar hoe leuk die statistieken ook zijn, het is niet meer dan dat. Onze verdediging werd andermaal niet getest en we weten na deze campagne nog altijd niet tot wat we tegen toplanden in staat zijn. We zijn andermaal te weinig op de proef gesteld. Dat is jammer en vervelend, maar dat kunnen we de Rode Duivels niet verwijten.”


Degryse na afloop
“Dit was bijna de perfecte campagne: 28 op 30 en 43 goals gemaakt. Da’s mooi voor de geschiedenisboeken en voor de spelers zelf. Het bewijst hoeveel talent we hebben – een ongekende weelde is het. De Rode Duivels hoefden tegen Cyprus niet eens het gaspedaal in te duwen om 4-0 te winnen. Als je weet dat Lukaku, De Bruyne en Mertens op de bank begonnen…”


stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Het zit erop. Romelu Lukaku krijgt nog een knappe kans, maar het blijft bij 4-0. In de tweede helft diepten de Belgen de score nog wat uit en boeken ze zo 28 op 30 in hun WK-kwalificatiecampagne. Op naar het WK in Rusland.

reuters
substitution

Kostakis Artymatas vervangen door Marios Nicolaou

Marios Nicolaou komt in de plaats van Kostakis Artymatas

Twee minuten extra
We krijgen twee minuten extra. De tijd begint dus te dringen voor dat record.


Geen 5-0 voor Romelu Lukaku
De spits van Manchester United haalt verschroeiend uit met zijn rechtervoet en klopt ook doelman Panayi. Het feestje gaat echter niet door want de rijzige aanvaller stond net een klein voetje buitenspel.

belga

Mertens kan Tielemans niet bereiken
De Rode Duivels weten dat ze dicht bij een record zijn en maken dan ook vaart. Ze proberen snel naar de overzijde te spelen. Mertens tracht Tielemans op links diep te spelen, maar zijn pass is niet goed genoeg.


Duivels op een treffer van internationaal record
De Rode Duivels hebben nu net als de Duitsers 43 doelpunten gemaakt in hun WK-kwalificatiecampagne. Nog eentje en dat internationaal record is voor de Rode Duivels.

goal

Doelpunt voor België

GOAL! 4-0 Romelu Lukaku!
Hij staat nog maar net op het veld, maar mag al juichen. Axel Witsel stuurt met een lange bal Romelu Lukaku diep en die vecht even een robbertje uit met Merkis. Lukaku wint het duel en legt met zijn rechter de 4-0 proper binnen. Meteen ook zijn elfde treffer in deze WK-kwalificatiecampagne. Enkel Cristiano Ronaldo en Robert Lewandowski doen nog beter.

belga
substitution

Spelerswissel

Kevin De Bruyne komt in de plaats van Eden Hazard


Tielemans schiet voorlangs
De middenvelder kapt zich knap vrij en schiet dan met links. Zijn schot zeilt voorlangs naast.


Chadli trapt onbesuisd naast en over
Nacer Chadli zet zich op links nog een keer door en mag op doel afstormen. De speler van West Brom jaagt het leer echter hoog naast en over de kooi van de Cyprioten.


Lukaku steekt knap diep
Romelu Lukaku stuurt met zijn mindere rechtervoet Mertens op rechts het straatje in. Die probeert in een tijd tot bij Eden Hazard te spelen terwijl de ruimte toch wel aan de tweede paal bij Chadli lag.

yellow_card

Gele kaart voor Vincent Fabien Laban Bounayre

Gele kaart Vincent Laban
De Cyprioot viseert de enkel van Witsel en kijkt daardoor tegen een geel karton aan.

substitution

Spelerswissel

Romelu Lukaku komt in de plaats van Thomas Meunier
Meunier lijkt wat geblesseerd en gaat dan ook naar de kant voor Romelu Lukaku. Thorgan Hazard neemt de plaats in van Meunier. Lukaku gaat uiteraard in de spits spelen met Mertens en Eden Hazard naast zich.

penalty_scored

Strafschop gescoord

GOAL! 3-0 Eden Hazard!
De elfmeter is een kolfje naar de hand van Eden Hazard. De nummer tien stuurt de doelman de verkeerde richting uit en zorgt voor zijn tweede van de avond. De twintigste al voor de Rode Duivels. De Belgen zijn nu twee treffers verwijderd van het doelpuntenrecord in een WK-kwalificatiecampagne.

photo_news
substitution

Spelerswissel

Konstantinos Charalambides komt in de plaats van Chambos Kyriakou


België krijgt een strafschop!
Nacer Chadli speelt de bal in de zestien tegen een arm van een Cyprioot. We krijgen een strafschop.


Supporters zwaaien met hun smartphone
Ondertussen gaan de supporters in de tribunes allemaal aan het zwaaien met hun smartphone. Het levert knappe beelden op met de lichtjes op hun gsm.


Zowaar een kans voor Cyprus
Met een 2-0 achterstand op het scorebord proberen de bezoekers nu toch wat aan te vallen. Sotiriou krijgt zelfs een kans, maar de spits kopt naast.

photo_news

Buitenspel van Hazard
Eden Hazard zet een flukse een-twee op met Nacer Chadli, maar de gangmaker van Chelsea staat wel buitenspel. Hij wordt dan ook terecht afgevlagd.


substitution

Spelerswissel

Dries Mertens komt in de plaats van Michy Batshuayi
Toch een opvallende wissel. Batshuayi had zijn handen vol met de Cypriotische verdedigers en Dries Mertens mag diep in de spits zijn geluk beproeven.

goal

Doelpunt Thorgan Hazard

GOAL! 2-0 Thorgan Hazard!
Daar is dan toch de treffer van Thorgan Hazard. Batshuayi wordt nog een keer diep gestuurd en haalt de trekker over. Doelman Panayi kan het eerste schot nog weren, maar in de rebound tikt Thorgan Hazard wel binnen. Eden en Thorgan, de twee broers dus aan het kanon.

belga

Dries Mertens warmt zich op
Mertens maakt zich ondertussen op om een invalbeurt te maken.


Ook François De Keersmaeker van de partij
Gewezen bondsvoorzitter François De Keersmaeker zit overigens ook in de tribune. Het is het eerste publieke optreden van de Mechelse advocaat sinds zijn aftreden als bondsvoorzitter. Michel D'Hooghe zit aan zijn zijde in de eretribune.

belga

Thorgan Hazard trapt over
De Belgen boksen opnieuw een knappe aanval in elkaar. Thorgan Hazard is het laatste station en knalt de bal over.


substitution

Spelerswissel

Grigoris Kastanos komt in de plaats van Nektarios Alexandrou
De Cyprioten gaan een eerste keer wisselen.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
De bal gaat weer aan het rollen in het Koning Boudewijnstadion. Spelen de Rode Duivels in de tweede helft een versnelling hoger?


Degryse over Batshuayi
“Die had het moeilijk om als aanspeelpunt de bal in de ploeg te houden. Eén keer zette Batshuayi zich goed door en scoorde hij bijna de 2-0, maar al bij al was het te weinig om in de toekomst een titularisplaats op te eisen. Ik had meer van hem verwacht. Zeker in deze omstandigheden – een goed veldje. Maar omdat de Cyprioten compact en ultra defensief spelen, heeft Batshuayi het moeilijk.”


Degryse over Tielemans
“Naast Thorgan charmeerde ook Tielemans – hij is tot dusver de beste man op het veld en lag aan de basis van de 1-0. Wat Tielemans goed doet, is druk naar voor zetten. Zonder daarbij een overtreding te maken. Waar anderen veelal iets te geweldig in het duel vliegen, recupereert Tielemans al voetballend het leer. En zijn passing is perfect. Op die ene voorzet juist voor rust na, waar hij nét niet Batshuayi bereikte.”


Degryse over Thorgan Hazard
“Van in het begin toonde Thorgan Hazard zich zeer actief. Hij wou duidelijk tonen dat hij deze kans verdiende. Op rechts brak hij, samen met Meunier, een paar keer goed door. Alleen jammer dat noch Batshuayi, noch zijn broer Eden één van zijn voorzetten niet verzilverde. En dat Thorgan in het slot van de eerste helft niet zelf scoorde. Oog in oog met de doelman schoot hij blind op hem. Thorgan miste daar, in de zestien, de koelbloedigheid van zijn broer, die van buiten het strafschopgebied wel knap scoorde.”


stop

1e helft afgefloten

Rusten geblazen
En daarmee is het rusten geblazen. Eden Hazard zette de Rode Duivels al vroeg in de eerste helft op voorsprong. Cyprus kon geen vuist maken waardoor Thibaut Courtois een voorlopig zorgeloze avond beleeft. De Rode Duivels botsen maar al te vaak op een dubbele afweergordel die Cyprus optrekt.

belga
photo_news
photo_news

Thorgan Hazard laat dé kans op de 2-0 liggen
Het scheelde niet veel of Thorgan Hazard had het goede voorbeeld van zijn broer gevolgd. De 24-jarige knaap staat plots oog in oog met doelman Panayi, maar besluit op het sluitstuk van Cyprus.


Chadli kan Batshuayi niet bereiken
Dan toch een keer gevaar vanop de linkerflank. Nacer Chadli ontsnapt van zijn naaste belager en brengt het leer meteen voor. Batshuayi is echter niet snel genoeg om de bal aan de tweede paal in doel te tikken.


Batshuayi vecht zich bij de bal
Tielemans speelt nog een keer Batshuayi aan en die vecht zich weer bij de bal. De spits van Chelsea kan ook afdrukken, maar ziet zijn schot over waaien. Niet veel later is het de beurt aan Tielemans om zelf een keer aan te leggen. De bal vliegt in hoekschop.

belga
photo_news

Duivels zijn dominant
Het balbezit is uiteraard voor de thuisploeg die momenteel aan 64 procent komen als het op het bezit van het leer aankomt. Geen vuiltje aan de lucht dus.


Meunier met de voorzet
Het spel speelt zich bijzonder vaak af op de rechterflank. Een die Thomas Meunier graag voor zijn rekening neemt. De rechtspoot van PSG jaagt het leer dan maar een keer voor doel, maar doelman Panayi kan makkelijk klemmen.


Eden Hazard kan niet bij de voorzet van zijn broer
Plots veroveren de Rode Duivels het leer weer op een gevaarlijke plek. Batshuayi stuurt Thorgan Hazard diep die het leer meteen voortrekt. De hak achter het steunbeen van Eden Hazard komt er niet uit. Prima kans wel voor de Belgen.

Thorgan Hazard drukt zijn stempel
De aanvallend ingestelde middenvelder van Borussia Mönchengladbach laat zich in de goede zin opmerken in deze beginfase. Met enkele flukse dribbels probeert hij de Cyprioten dol te draaien. Nu haalt hij er een hoekschop uit, maar daar vloeit geen gevaar uit.


Hazard onder de graszoden gestopt
Eden Hazard zet zich op gang op de linkerflank en wordt dan neergemaaid door Katelaris. Scheidsrechter Banti laat doorspelen en fluit zelfs geen fout.

photo_news
reuters

Duivels proberen hoog druk te zetten
De bezoekers proberen de bal achterin rond te tikken, maar ze krijgen geen seconde de tijd en ruimte om uit te voetballen. De Rode Duivels zitten de man in balbezit vrijwel meteen op de hielen.


Chadli doet zijn verdedigende werk
Cyprus komt dan toch een keer opzetten in de zestien van de Rode Duivels. Veel gevaar creëren ze niet, want Nacer Chadli haalt de angel uit de aanval.

belga
goal

Doelpunt Eden Hazard

GOAL! 1-0 Eden Hazard!
Youri Tielemans staat sterk zijn mannetje en verovert de bal iets voor de zestien van de Cyprioten. De middenvelder levert in tot bij Eden Hazard die het leer fraai binnen krult. Meteen al zijn vijfde treffer van deze campagne. Het feest is daarmee ingezet.

photo_news

Mankende Tielemans
De middenvelder van AS Monaco lijkt een ferme tik geïncasseerd te hebben van een Cyprioot. Hij zit even te manken, maar kan niet veel later wel gewoon verder spelen. Het spel wordt zelfs niet stilgelegd.


Hazard buitenspel
Batshuayi probeert met een subtiel passje Eden Hazard te bereiken, maar die staat buitenspel. Terecht, zo blijkt uit de herhaling.


Cyprioten in egelstelling
Zoals verwacht laten de bezoekers de bal aan de Rode Duivels. Ze proberen de ruimtes zo klein mogelijk te maken om de creatieve spelers bij de thuisploeg te kunnen muilkorven. De Belgen moeten trachten om door de dubbele afweergordel te geraken.

belga

Interessante vrije trap
De Rode Duivels krijgen een vrije trap op een interessante plek na een fout op Tielemans. Een opdracht voor Nacer Chadli die de bal recht in de handen van doelman Panayi krult.

photo_news

Thorgan brengt meteen voor
De jongste van de twee Hazards zet een een-twee op met Meunier en probeert de bal meteen voor te trekken. Een Cyprioot kan het gevaar in hoekschop keilen.


Dan toch met drie achterin
Martínez blijft toch trouw aan zijn opstelling. Vertonghen, Alderweireld en Ciman staan achterin terwijl Chadli (op links) en Meunier (op rechts) de flanken voor hun rekening nemen.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De bal gaat aan het rollen in het Koning Boudewijnstadion. Krijgen we een geslaagde galawedstrijd te zien?


Jan Ceulemans aanwezig
Niemand minder dan de 'Caje' overhandigt een speciaal ingekaderd sshirt met het nummer 97 op aan Jan Vertonghen. De linkspotige verdediger neemt de honneurs waar.


Spelers maken hun opwachting
De spelers lopen de grasmat, met Vertonghen op kop, op. Ze gaan zich zo dadelijk klaarmaken voor de nationale hymnes.

photo_news

Degryse over Witsel en Chadli
“Witsel en Chadli zijn dan weer de logische vervangers voor de geblesseerde Fellaini en de geschorste Carrasco. En dat Vertonghen aanvoerder is, vind ik ook normaal. Iedereen toch? Hoe dan ook: ook met deze ploeg moeten we het doelpuntenrecord breken.”


Degryse over Ciman
“Ik had Dendoncker wel achterin verwacht, zoals thuis tegen Estland. Hij deed het toen voortreffelijk. Maar Martínez zal Dendoncker daar alleen gebruiken in noodzaak. Hij ziet hem vooral als een middenvelder. Vandaar dat Ciman op de plaats van Vermaelen staat. Eerlijk, tot nu toe heeft hij nog nooit ontgoocheld.”


Degryse over Tielemans
“Tielemans verdiende dan weer een basisplaats na zijn goede invalbeurt in Bosnië. Hij is de logische vervanger van De Bruyne. Je mag dat niet zien alsof Tielemans het pleit van Dendoncker gewonnen heeft, want hij is meer de man van de duels. De sleutel op de deur, voor de verdediging – zoals Fellaini en Witsel.”

photo_news

Degryse over Thorgan Hazard
“De grootste verrassing in de basis: Thorgan Hazard. Het toont aan dat bondscoach ook anderen eens een kans wil geven om zich te tonen. Thorgan heeft bovendien de kwaliteit om op die positie te spelen – hij weet hoe je van het centrum naar de flank gaat, en omgekeerd. Martínez hecht daar veel belang aan. Vandaar dat hij Nainggolan niet meer op die positie ziet.”

belga

Vertonghen gaat tevergeefs op zoek naar zijn voetbalzak
Opvallend beeld net voor de wedstrijd. Wanneer Jan Vertonghen uit de bus stapte, ging hij op zoek naar zijn voetbalzak. Tevergeefs want zijn makkers hadden hem goed liggen en verstopten de zak. In plaats van een petje krijgt Vertonghen straks trouwens een speciaal shirt.

Standard-verdediger in de basis
Bij de Cyprioten toch een bekende naam: die van Konstantinos Laifis. De verdediger staat meestal ook in de basis van Standard en mag het nu opnemen tegen de Belgen.

Opstelling Cyprus:

Panayi - Kyriakou, Merkis, Laifis, Artymatas - Demetriou, Katelaris - Margaça, Laban, Alexandrou - Sotiriou

photo_news

Onderlinge duels
Afgaande op de statistieken hoeven de Rode Duivels de Cyprioten niet echt te vrezen. Acht keer stonden beide landen al tegenover elkaar waarvan België zeven duels wist te winnen. Eén keer werd het een gelijkspel. Cyprus staat 70ste op de FIFA-ranking en kon zich nog geen enkele keer kwalificeren voor een EK of een WK.


Unicum tegen Cyprus
We krijgen vanavond toch een unicum, want het is de eerste keer dat de broers Hazard samen aan de aftrap verschijnen bij de Rode Duivels.


Martínez experimenteert met 4-3-3
Op het eerste gezicht lijkt Roberto Martínez vanavond af te stappen van zijn drie centrale verdedigers achterin. Meunier, Alderweireld, Ciman en Vertonghen moeten de nul op het bord houden.

Opvallend: De Bruyne nog zonder treffer
Een opvallende statistiek voor de allerlaatste kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2018 in Rusland. Kevin De Bruyne staat na negen wedstrijden nog steeds op nul treffers. Als de middenvelder van Manchester City vanavond niet invalt, zal hij die nul ook niet van de tabellen kunnen vegen. Hij speelde wel maar zes van de negen wedstrijden.

photo_news

Vertonghen dan toch als kapitein
Hoewel hij eerder aangaf dat hij de aanvoerdersband - aangeboden door Eden Hazard - niet had aanvaard, staat Vertonghen straks dan toch met de kapiteinsband rond de arm. “Het siert hem, maar ik heb die ambitie niet. Eden is onze aanvoerder", vertelde de linkspoot daarover.

Lees zijn volledige reactie hier.

Veel verschuivingen op het middenveld
Achteraan verdwijnt Vermaelen uit de basiself en komt Laurent Ciman hem vervangen, maar vooral op het middenveld kiest Roberto Martínez voor heel wat andere jongens. De Bruyne start niet, terwijl Witsel, Thorgan Hazard en Tielemans dat wel doen. Voorin moet niet Lukaku, maar wel Batshuayi voor de doelpunten zorgen.


Geen Lukaku in basis, Batshuayi speelt
BELGIË: Courtois, Meunier, Alderweireld, Ciman, Vertonghen (c), Witsel, Tielemans, T.Hazard, E.Hazard, Chadli, Batshuayi.

Bank:
Mignolet, Casteels, Vermaelen, Dendoncker, De Bruyne, R.Lukaku, Mirallas, Mertens, Defour, Origi, Kabasele, Boyata

Duivels vanavond voor 250ste keer aan de slag in Brussel
Het is vanavond niet alleen feest voor Jan Vertonghen. De Rode Duivels mogen ook een taart uitblazen. Eentje met 250 kaarsjes zelf, een voor iedere match die ze ooit speelden in Brussel. De eerste wedstrijd speelden ze op 1 mei 1904 tegen Frankrijk aan de Ganzenvijver in Ukkel. Ruim 113 jaar en 127 thuiszeges - 51 procent dus - later komt nummer 250 - verdeeld over zeven stadions in de hoofdstad - eraan.

Bekijk de balans van de Rode Duivels in Brussel hier.

photonews/bruzz

Het Koning Boudewijnstadion is er alvast klaar voor

Krijgt Ciman zijn kans?
Chadli neemt de plaats in van de geschorste Carrasco. "Nacer deed het als vleugelspeler heel goed tegen Rusland en Griekenland. Hij heeft tijdens deze stage wat extra getraind en hij zit goed. Nacer zal dan ook spelen." Vermaelen gaf na Bosnië aan dat hij twee wedstrijden op rij kan en wil spelen. "Ik ben blij dat hij graag wil spelen", zegt Martínez. "Maar we moeten onze verantwoordelijkheid nemen. Het zou niet fair zijn Vermaelen een tweede match te laten spelen in zo'n korte tijd. Vooral omdat het veld in Sarajevo heel zwaar lag en veel vergde van de spieren. Thomas zal niet aan de match beginnen." Verwacht wordt dat Ciman een nieuwe kans krijgt. Witsel keert terug uit schorsing en neemt op het middenveld zijn plaats weer in. (RN)

photo_news

Belgische beloften geven het goede voorbeeld
De Belgische beloften hebben hun vierde EK-kwalificatiewedstrijd op bezoek bij Cyprus met 0-2 gewonnen. De jonge Duivels grijpen na de zege in Larnaca meteen ook de leidersplaats. Daarmee geven ze alvast het goede voorbeeld voor de grote jongens.

Lees het verslag van die wedstrijd hier.

Opnieuw zonder Lukaku?
Roberto Martínez liet de geschorste Carrasco en de geblesseerde Fellaini terugkeren naar Atlético Madrid en Manchester United, maar in vergelijking met de match in Bosnië krijgt hij er tegen Cyprus ook één speler bij. Romelu Lukaku trainde zondag al individueel en nam gisteravond deel aan de groepstraining. "Romelu is 100% fit en beschikbaar", aldus Martínez. Toch ziet het ernaar uit dat Lukaku vanavond niet aan de aftrap komt. "Individueel heeft hij héél goed gewerkt, maar we moeten er rekening mee houden dat hij maar één keer met de groep trainde. Dat zullen we ook doen."

photo_news

Rode Duivels op recordjacht
Niet alleen Jan Vertonghen kan vanavond een record breken, ook het volledige team kan dat doen. Als de Rode Duivels straks tegen Cyprus vijf keer scoren, dan steken ze Duitsland (dat 43 doelpunten maakte) voorbij. Onze oosterburen pronken voorlopig met dat internationaal record. België zit momenteel aan 39 treffers. Spanje telt 36 doelpunten in hun kwalificatiecampagne.

Ook Tottenham feliciteert Jan Vertonghen

photo_news

De onehitwonders
Jan Vertonghen wordt straks alleen recordhouder wat het aantal interlands betreft: 97 in totaal. Wij zochten en vonden alle spelers die slechts één cap achter hun naam hebben staan.

Bekijk de 127 onehitwonders van de Rode Duivels hier.

rv

Happy hour, DJ's en vuurwerk voor de fans
Rond de interland tegen Cyprus worden allerlei feestelijkheden georganiseerd. Van 18.30 uur tot 19.30 uur is er een happy hour voor de fans voorzien aan alle drankstandjes. Van 19.30 uur tot 20.30 uur volgt in het stadion een optreden van DJ Dave Lambert (Versuz). Vlak voor de wedstrijd wordt Vertonghen gehuldigd voor zijn 97ste interland, in het gezelschap van Jan Ceulemans, die 28 jaar recordinternational was. Tijdens de rust komt DJ Dave Lambert een tweede keer langs. Na het laatste fluitsignaal is er nog een optreden van de jonge Brusselse DJ Henri PFR. De spelers zullen dan een ereronde maken op het veld, terwijl er op de piste vuurwerk wordt afgestoken.


Een Belgische supporter ziet een nieuwe cap voor Ceulemans wel zitten

Hoofdstuk Jan Vertonghen
Hoeft het nog gezegd dat Jan Vertonghen straks zijn 97ste interland speelt voor de Rode Duivels? Daarmee steekt hij Jan Ceulemans voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Onze videoman bracht een bezoekje aan de Vrije Basisschool van zijn thuisdorp Tielrode.

Bekijk die video hier.

rv

Goedenamiddag voetballiefhebbers! Hebben jullie zin in een feestje? Want dat is namelijk wat de Rode Duivels vanavond in het Koning Boudewijnstadion willen bouwen. Voor de laatste keer kruisen onze voetballers de degens in de WK-kwalificatiecampagne voor het WK 2018 in Rusland. Vanavond komt Cyprus op bezoek.


voorbeschouwing

Een recordwedstrijd in meerdere opzichten

De Rode Duivels staan straks voor hun allerlaatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus. De spelers van bondscoach Roberto Martínez zijn al zeker van groepswinst, maar kunnen dankzij een overwinning aanspraak maken op een rol als reekshoofd bij de groepsloting begin december. België ontloopt op die manier stevige kleppers als Brazilië en Duitsland. Bovendien kunnen de Rode Duivels vanavond het doelpuntenrecord in de Europese kwalificatiezone breken. Duitsland slaagde er tot nog toe in om 44 rozen binnen te prikken, België zit voorlopig aan 39 treffers. Voor Jan Vertonghen wordt het sowieso al een memorabele avond. De verdediger van Tottenham passeert met zijn 97ste interland recordinternational Jan Ceulemans.

photo_news


22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  28 op 30 tegen dwerglanden is maar gewoon en normaal zeker met deze generatie ??? Ze zweven weeral

 • dretie munkies

  Ze hebben gewoon hun doel niet gehaald : het doelpuntenrecord van Duitsland BREKEN ! Verder is winnen tegen Cyprus met 4 - 0 nu niet zo'n resultaat dat het een feestje waard is !

 • eric debanne

  Jammer dat België in zo een zwakke groep zat ! Want hierdoor kunt ge niet weten waar hun niveau echt sta ? Op het WK zullen we echt weten wat we waard zijn Momenteel op papier een van de beste ploegen van de wereld ! Op papier ?

 • Jan Deams

  Allemaal mooi en wel maar als de grote komen zal dit België niet veel voorstellen op het WK18

 • Patrick Vanbeveren

  Prachtige afsluiting van een record voorronde... En volgend jaar weer een maand voetbalgekte... Joepie!!!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00