Ga naar de mobiele website
^ Top

Hazard niet tegen Stoke, out voor Griekenland

BELGA
Officieel is zijn forfait vooralsnog nog niet, maar in bondsmiddens viel gisterenavond laat te horen dat Eden Hazard met een licht spierletsel sukkelt. De ernst daarvan moet de komende uren blijken, maar goed oogt het niet: hij past voor de match tegen Stoke City, deze middag. De smaakmaker van Chelsea moet wellicht verstek geven voor Griekenland.

Mogelijk dus een streep door de rekening van de bondscoach en zeker door die van Antonio Conte, zijn trainer bij Chelsea. Zowel bij club als nationale ploeg is Hazard een belangrijke pion - zeker in de vorm waarin hij de laatste weken verkeert. Hazard reisde gisteren alvast niet met Chelsea naar Stoke, waar de competitieleider speelt en staat niet op het wedstrijdblad - dat werd ondertussen bevestigd.

"Hij heeft een klein probleem", aldus Conte. Vrijdag prees hij Hazard nog voor de manier waarop hij met de vele overtredingen omgaat. Maandag tegen Manchester United incasseerde hij de ene trap na de andere. Dinsdag was het blauwe plekken tellen op de enkel en kuiten, maar zonder erg. Enkel twee vingers waren geraakt. Op de laatste training, vrijdag, liep het dan toch mis.

Ook Divock Origi sukkelde de voorbije dagen met overlast, maar hervatte gisteren wel de training bij Liverpool. "Hij is twijfelachtig voor Man City", zei Klopp. Steven Defour (hamstrings) is weer beschikbaar voor Burnley, maar haalde uiteindelijk de selectie niet. Martínez overlegde met zijn club. Kabasele (Watford) raakte niet tijdig fit. Ook Kompany en Lombaerts werden uit de selectie geweerd wegens onvoldoende wedstrijdritme.

AP
AP
Meer over9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Senne Van Assche

  Niet echt een groot verlies. Het is een topvoetballer en ook de beste speler in België maar we hebben genoeg kwaliteit om Griekenland uit te schakelen. En Hazard is iemand die het spel stil legt om iets uit het niets iets te creëren; hij zet de spel niet zomaar stil. Wie zijn nu eigenlijk de voetbalkenners hier?

 • Senne Van Assche

  "Altijd zelfde als ze moeten spelen voor de nationale ploeg zijn ze geblesseerd" hij heeft 50/56 wedstrijden voor belgië gespeeld

 • Jo Meisler

  Nu kan radja achter big ROM spelen, zoals in Roma

 • Sacha Van der Putten

  Veel "voetbalkenners" aanwezig...

 • Pierre Dony

  4 super reacties hier! Echt erg gesteld met jullie

Meld een bug