Hans Vanaken kiest voor 'Het is een nacht' van Guus Meeuwis: "Me een halve minuut belachelijk maken"

Photo News
De Rode Duivels troffen elkaar op training in Tubeke voor het eerst sinds het WK in Rusland. Nieuwkomer Hans Vanaken van Club Brugge, die naar eigen zeggen fan is van Eden Hazard en Thierry Henry, stond de pers te woord.

Vanaken is een van de vier nieuwkomers in de selectie van Roberto Martinez, naast Timothy Castagne (Atalanta), Birger Verstraete (KAA Gent) en Leandro Trossard (Racing Genk). "Ik kwam een halfuur te vroeg aan om zeker op tijd te zijn", vertelde de aanvallende middenvelder. "Ik probeer kalm te blijven en niet nerveus te worden, maar dit voelde toch als een eerste schooldag. Alles is nieuw voor mij."

De vier nieuwkomers op een rij van l naar r: Vanaken, Verstraete, Trossard en Castagne.
Photo News De vier nieuwkomers op een rij van l naar r: Vanaken, Verstraete, Trossard en Castagne.

Op zijn 26ste was de selectie volgens Vanaken verdiend, na onder meer de landstitel met Club en de trofee voor Profvoetballer van het Jaar. "Ik heb mijn beste seizoen achter de rug. Mijn spel is erop vooruitgegaan, en de selectie is de beloning. Het wordt een test voor mij, want het niveau ligt veel hoger dan in Brugge. Ik wil zien waar ik me situeer tussen al die grote voetballers. Het zijn allemaal grote namen, maar als ik er één moet noemen waar ik fan van ben, dan Eden Hazard."

Behalve van Hazard is Vanaken ook een fan van Thierry Henry, die recent promoveerde van T3 naar T2 bij de Rode Duivels. "Ik ben altijd supporter geweest van Arsenal en heb Henry altijd bewonderd. Het is een eer om met hem te werken." Op welke positie bondscoach Martinez Vanaken wil inzetten, is nog niet helemaal duidelijk. "We hebben dat nog niet besproken. Het is al een eer om erbij te zijn. Ik wil genieten van deze week."

BELGA10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Van der Weeën

  Inderdaad Allard zelf jij hebt daar geen moeite mee.

 • Luc Cleynhens

  Geselecteerd voor de veteranen competitie ?

 • Freddie Heremans

  Onduidelijk waarvoor Briglia en Humble staan, ik denk voor afbraakvoetbal. Welke club ze ook aanhangen, Hans Vanaken zouden ze daar goed kunnen gebruiken. Want al is hij geen De Bruyne, hij is dan toch de beste voetballer uit de Belgische competitie. De volgende Gouden Schoen staat reeds voor hem gereserveerd. Dat zal in slechte aarde vallen bij de afbrekers.

 • wim maet

  belachelijke reacties van 2 belachelijke mensen

 • Christiaan Goethals

  Vanaken kan dat niveau wel aan, alleen, vraag hem niet om het spel te bepalen. Gewoon goed mee voetballen zie ik wel zitten.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00

Video