Grootser dan Neymar: Hazardinho: "Ik zie je half juli in Moskou"

Photo News
De beste Braziliaan in Kazan: Hazardinho. Bij de verkenning van het veld knalde ‘Who’s the man?’ van de Killers door de boxen. Kevin, Romelu, Marouane, Nacer, maar ook Eden. Grootser dan Neymar.
EPA

Zinedine Zidane is zijn grote idool. Een Fransman. Toch haalde Eden Hazard niet de meeste inspiratie bij Zizou. Hij stal met de ogen van een Braziliaan. Eden Hazard draagt een reputatie met zich mee: niet de hardste werker. Toch niet als het op lopen aankomt. Geef hem echter een balletje en hij doet zijn ding. Als kind was hij uren en uren in de weer. Zelfs onder de loden zon om de nieuwste bewegingen van Ronaldinho in te oefenen. Zoals hij ze op een video had gezien. Hij bleef proberen. En proberen. Tot hij ze onder de knie had. Met een knipoog noemde hij zichzelf Hazardinho. Een bijnaam die nog altijd meegaat. Zelfs op het oefencomplex van Chelsea in Cobham – Cobham Cabana, volgens Hazard – hoor je medemaats het regelmatig kirren. Hazard, de Braziliaan in attitude en speelstijl, Belg op zijn paspoort. Dribbelaar met de glimlach op het gezicht zoals Ronaldinho.

EPA

Eden Hazards eerste helft vanavond in Kazan was er eentje om vingers en duimen van af te likken. Van beide handen. In balbezit prinsheerlijk. Vijf dribbels telden de statistiekenmachines. Alle vijf gelukt. 't Leek zo simpel allemaal. Fagner was een tegenstander naar zijn hand. Niet te groot. Genoeg ruimte geven. Hazard rolde hem op. En rolde er, als het moest, in achteruit nog eens over. Hij ging zelfs kopduels winnen – het kleine ventje wipt hoog op. Het enige wat ontbrak: een doelpunt. Hij gaf een goeie pass naar Fellaini. Na een goeie rush werd hij afgeblokt. Hij vergat een keer uit te halen aan de zestien. Breed spelen dacht hij. Aan de zestien is hij soms te gul, dat krijg je er nooit meer uit. Een balletje verdween tussen twee Braziliaanse benen: panna. Ze weken. En Hazard amuseerde zich. Applaus op alle banken.

Photo News

Na rust verdween Hazard dertig minuten uit de match. Ballen raakten nauwelijks bij hem. In het slot, na de 1-2, kwam de klasse weer bovendrijven. Als aanspeelpunt dat het balletje bijhield. Zijn kont tussen man en bal duwde en fouten uitlokte. Die in blessuretijd vierde hij als een assist. De aanvoerder stak het kopje omhoog. Hij voelde dat het bijna binnen was. Nog een dribbel en een fout gooide hij er bovenop. Tijd winnen zoals het hoort.

Thierry Henry in een knuffel met Hazardinho.
REUTERS Thierry Henry in een knuffel met Hazardinho.

En Neymar, de meest getalenteerde Braziliaan? Die blonk niet. Enkel in het slot haalde hij verwoestend uit. De lange arm van Courtois sloeg zijn schot uit de bovenhoek.

Hazardinho haalde zijn mooiste glimlach boven. Na een seizoen met ups and downs had hij van de Wereldbeker een hoofddoel gemaakt. "Afgesproken, ik zie je half juli in Moskou", zei hij na zijn laatste match bij Chelsea. De droom komt dichter. 

Photo News50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Steenmans

  Wat een zielige reacties hier.... zonder Hassard waren ze al lang terug thuis geweest..

 • Yves Adriaens

  Zo grappig al die reacties hier van mensen die denken dat ze toptrainers zijn met hun oordelen over de spelers. Elke speler verdient lof in dit team. Ik ben trots een Belg te zijn , we are belgium en we gaan wereldkampioen worden⚽️

 • Marcel Vanderschoten

  De allerbeste !!!!!

 • Jos driesen

  Pffff en in België blijft het voetbal verstand onder de bevolking echt zeeeeeer laag! Neem hazard weg uit de nationale ploeg en je geraakt zelfs niet meer aan de goal!!

 • Fonz Ooms

  Een beetje overdrijven mag. Hazardino, jawatte. In de ploeg van 1986 zou hij niet mogen meespelen hebben, geen zweetdieven in die ploeg.