Ga naar de mobiele website
^ Top

Gijzelt Chelsea Courtois?

afp
Dat Thibaut Courtois in de hoogste schuif ligt bij Barcelona, wisten we al. Dat Chelsea zijn goudhaantje niet kwijtwil eveneens. Maar dat 'The Blues' nu zouden dreigen met twee jaar bankzitten als Courtois zijn contract niet verlengt tot 2019, is een nieuw hoofdstuk. Volgens Marca zullen de Londenaars (en Mourinho) over lijken gaan als de Rode Duivel zijn bestaande verbintenis tot 2016 niet wil uitdiepen.

De Spaanse sportkrant Marca meent dat Mourinho er bij Courtois heeft op aangedrongen zijn verbintenis te verlengen. Op die manier zou de doelman van Atlético Madrid nog een tweetal jaar elders kunnen groeien, en dat op uitleenbasis. Om daarna de pensioensgerechtige Petr Cech te vervangen op Stamford Bridge.

Indien Courtois, die bij Barcelona Victor Valdes zou kunnen opvolgen, zijn in 2016 aflopend contract niét wil verlengen, dan wacht hem de komende twee seizoenen mogelijks pek en veren bij Chelsea, lees verkommeren op de bank of in de tribune. Chelsea zal onze landgenoot bovendien nooit willen verkopen voor het bedrag dat Barcelona wil bieden.

Nog dit: het is niet Mourinho die de onderhandelingen voert. De Portugees heeft wel een belangrijke stem in het hele gebeuren.

reuters
photo_news
Meer over


Meld een bug