Ex-trainer over De Bruyne: "Hij moet de leider van de Rode Duivels worden. Mentaal moet hij die stap nog maken"

Photo News
Kevin De Bruyne mikt op het allerhoogste. De nu 26-jarige draaischijf van Manchester City is vastberaden om Lionel Messi en Cristiano Ronaldo op termijn te vervangen aan de top van het voetbalfirmament. Dat zegt De Bruyne ex-coach Domenico Olivieri - die 'KDB' onder zijn hoede had in de jeugd van Racing Genk - in een gesprek met de Britse krant 'Daily Mail'. Ook Mario Been komt aan het woord en de Nederlandse ex-trainer van Genk vindt dan weer dat De Bruyne de leider van de Rode Duivels moet worden.

Kevin De Bruyne draait een superseizoen bij Manchester City. De Rode Duivel stapelt de goals en assists op en heeft een enorm aandeel in de autoritaire leidersplaats van Man. City in de Premier League. Door zijn indrukwekkende prestaties behoort de Oost-Vlaming al tot het elitekransje van het internationale voetbal. Volgt komende zomer ook een krachttoer met de Rode Duivels? Volgens Been moet De Bruyne nog meer een leider worden bij de nationale ploeg.

Been was de hoofdcoach van Racing Genk op het moment dat De Bruyne verkocht werd aan Chelsea. Been vergelijkt 'KDB' met Johan Cruijff. "Net als Cruijff leest De Bruyne het spelletje schitterend. Maar Kevin moet dat toch nog altijd tonen in de nationale ploeg. Mentaal moet hij die stap nog maken. De Rode Duivels missen en leider en hopelijk kan Kevin hen naar iets leiden. Ik ben benieuwd of dat zal lukken."

Photo News

Oliveiri: "Kevin wil de beste ter wereld worden"

"Kevin blijft maar groeien", aldus Olivieri. "Misschien zegt hij het zelf niet, en dat is ook een goede zaak, maar ik ben ervan overtuigd dat hij de allerbeste wil worden. Iedereen heeft het over Messi en Ronaldo en dat is ook terecht gezien hun statistieken, maar hun ster zal de komende jaren tanen. En Kevin - nog altijd maar 26 - zal nog jaren op topniveau zijn. Hij is geen man van de grootspraak, maar Kevin werkt enorm hard om de beste te worden."

De Bruyne heeft verliezen altijd gehaat, zo zegt Olivieri ook. En dat was niet altijd makkelijk voor zijn ploegmaats. "Kevin heeft de dingen altijd sneller gezien dan de anderen. Hij zou durven te klagen als zijn ploegmaats geen goed niveau haalden. Hij brandt van ambitie en daardoor denk ik dat hij heel hoog mag mikken."

Getty Images
Photo News33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Maar dan toch niet bij Martinez.

 • Charlie Simonis

  Een aanvoerdersband zegt helemaal niks, het moet in een mens zitten om zijn elftal te sturen. Bij een gemaakte aanvoerder gaat dit never nooit lukken. Dit Belgisch elftal is volwassen genoeg om zelf beslissingen te maken in het veld. Ik heb tot nu toe geen speler gezien waarvan ik denk, dat is nou een echte aanvoerder voor het Belgisch elftal.

 • Marc LInden

  Engelse teams draaien op Spaanse klasse van spelers die stabiele meerwaarde brengen. Engeland speelt een soort kick en rush voetbal zoals vroeger en probeert enkele ploegen aan het voetballen te krijgen. Echte toppers bieden een extra meerwaarde op het moment dat het moet en tegen moeilijke tegenstrevers. Van onze supersterren dus niet één.

 • Roger Deprez

  En wat te zeggen van de wedstrijd van City tegen Man U, zonder Kevin dat is wel een andere tegenstrever nietwaar Hugo. Hoe kan men nu een middenvelder vergelijk met een aanvaller totaal niet mogelijk, vergelijk Hazard met Messi en Ronaldo en hij staan nergens, vergelijk Kevin met eender welke middenvelder in de wereld en hij steekt er boven uit met zijn doelpunten en zeker zijn assist. Appels vergelijken met Appels heren analisten.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  En in hoeveel ploegen moet hij het nog bewijzen. Is er soms hier een Belgische club die Manchester City zou aankunnen ? In het buitenland wordt KDB de hemel ingeprezen, hier zijn er die hem maar matig vinden. Dat geeft aan hoe weinig men hier van voetbal afweet. Ik zou zeggen : waarderingen vanuit het buitenland zijn oneindig meer waard dan de Vlaamse conclusie.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00