Eerste WK-training zit erop voor de Duivels

BELGA
De Rode Duivels hebben deze namiddag in de Genkse Cristal Arena hun voorbereiding op het WK in Brazilië ingezet. Er trainden in totaal 16 van de 24 opgeroepen Duivels, nieuwkomers Adnan Januzaj, Divock Origi en de pas zondag opgeroepen Sammy Bossut waren meteen van de partij. De van een spierblessure herstellende Kevin Mirallas beperkte zich voornamelijk tot wat loopwerk.

Acht Duivels waren afwezig in Genk. Thibaut Courtois en Toby Alderweireld spelen zaterdag met Atletico Madrid nog de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Alderweireld reist meteen nadien naar België en maakt maandag misschien al speelminuten tegen Luxemburg, Courtois krijgt na de finale nog vier tot vijf dagen vrijaf en sluit pas aan op de stage van de Belgen in Zweden.

"Ik moet het nog met Thibaut bespreken, maar hij reist wellicht op 29 of 30 mei door naar Zweden. Ik denk ook niet dat hij daar zal spelen (in de partij tegen Zweden van 1 juni), maar dat moeten we nog bespreken", verduidelijkte Wilmots na de training.

Anthony Vanden Borre, Dries Mertens en Laurent Ciman (die zondag nog een competitiewedstrijd speelden) en ook Zenit-spelers Axel Witsel en Nicolas Lombaerts sluiten donderdag aan, Koen Casteels revalideert samen met Lieven Maesschalk verder na zijn scheenbeenbreuk.

Morgen (11u00) traint de selectie van Wilmots een tweede keer in Genk, komende maandag wordt er geoefend tegen Luxemburg. De Cristal Arena is bijna uitverkocht voor die partij, er zijn momenteel nog zo'n 600 tickets beschikbaar.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA