Eén troost na Zwitserland: Rode Duivels blijven minstens tot april de FIFA-ranking aanvoeren

AP
Geen Final Four komende junimaand voor de Rode Duivels. België kreeg in de Nations League het deksel op de neus tegen Zwitserland (5-2), maar kan zich nu wel troosten aan de FIFA-ranking. De ploeg van bondscoach Roberto Martínez blijft zeker nog tot april het beste voetballand ter wereld.

De Rode Duivels voeren sinds 20 september officieel de FIFA-ranking aan en dat blijft nog even zo. Ondanks de nederlaag tegen Zwitserland kan nummer twee Frankrijk tot april 2019 niet meer over België springen. De Fransen hebben aan een eventuele overwinning in de oefenpartij tegen Uruguay vanavond niet genoeg om de Rode Duivels van hun troon te stoten. ‘Les Bleus’ kunnen door hun nederlaag tegen Nederland in de Nations League in het beste geval nog 1.726 punten totaliseren en dat is er eentje tekort om het nieuwe totaal van België te evenaren. Na de 1.733 punten op de vorige FIFA-ranking komt België straks door de overwinning tegen IJsland (+4 punten) en de nederlaag tegen Zwitserland (-10 punten) uit op 1.727 stuks. 

België blijft dus nog steeds bovenaan op de nieuwe FIFA-ranking, die na deze interlandbreak officieel uitkomt. Daarna is het wachten tot na de volgende interlandbreak (18-26 maart) voor een nieuwe ranking. Het wordt bovendien de langste periode waarin de Rode Duivels op één staan in de ranking. Eerder voerde België de lijst al eens aan tussen november 2015 en maart 2016. Nu is dat op zijn minst van september 2018 tot april 2019.

AP40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Ik probeer mijn zoon uit te leggen dat de Rode Duivels echt op de Fifa ranking op 1 staan, maar dat ze nog niks hebben gewonnen. Ja, een heleboel complimenten en dat ze door "laf en defensief " voetbal ( wat de Rode Duivels vroeger ook speelden) van de Fransen hebben verloren waardoor ze geen finale konden spelen op het WK.

 • Roger Deprez

  Men kan toch moeilijk ontkennen dat 5-2 een schande is voor een ploeg die eerste staat in de wereld, als het nu 1-0 of zoiets was geweest dan kan men zeggen een mindere dag en op naar de volgende wedstrijd.

 • Karel Bellen

  0,000.. ben je ermee als je zo zwaar verliest tegen een ploeg als Zwitserland. Niet om trots op te zijn. Na zo'n zware nederlaag zouden ze onmiddellijk 20 plaatsen moeten zakken.

 • Peter Thys

  andere even grote landen hebben soms nooit iets bereikt,misschien na biechten voetbalmakelaars krijgen we wel spelers die we verwachten die op het veld zouden moeten staan, niet andere die er altijd al STONDEN! En niet het flauwe excuus dat ze het niet aankonden wegens.......Zie waar we nu staan met een voorlinie waarvan de grootste amper 1,72 m meet bijna een hoofd kleiner dan degene die hen overschaduwden!

 • Kerskes

  Ik wil als Nederlander België van harte feliciteren met (een mooie prijs) namelijk het behalen van de eerste plek op de FIFA ranking. En natuurlijk ook dat ze het afgelopen WK de duurtse selectie hadden, qua transfer som. Hopelijk is de prijzenkast groot genoeg van de KBVB.