Eden Hazard zoals we hem kennen: "Als je me zegt dat ik de voorbije drie maanden de beste speler ter wereld was, ga ik volmondig akkoord"

BELGA
Als men louter naar de statistieken kijkt, beleeft Eden Hazard de beste seizoensstart in zijn carrière. In acht wedstrijden scoorde de nummer tien van Chelsea zeven doelpunten en deelde hij drie assists uit bij zijn club. Bij de Rode Duivels voegde hij daar in twee wedstrijden twee doelpunten en een assist aan toe. "Het is waar dat ik statistisch gezien nooit beter deed, maar ik heb wel al beter gespeeld", verklaarde Hazard vandaag op een persconferentie in Tubeke.

"Ik scoor vlot en deel goede passes uit, maar in bepaalde wedstrijden maakte ik toch fouten. Ik denk dus dat ik nog progressie kan maken. Mijn laatste seizoen bij Rijsel was heel goed, het tweede onder Mourinho en het eerste onder Conte ook, maar toen scoorde ik wel minder. Dat dat nu vaker gebeurt, heeft wat met geluk te maken en ook met de offensievere rol die ik krijg bij Chelsea, dichter bij het doel. Ik grijp mijn kansen en als je scoort, wil je dat steeds meer doen. Ook bij de Rode Duivels vind ik de jongste jaren makkelijker de weg naar het doel en ik wil de supporters met doelpunten blijven plezieren."

BELGA

Sinds dit seizoen staat de Italiaan Maurizio Sarri bij Chelsea aan het roer. Bij Napels vormde die Dries Mertens om tot een te duchten centrumspits. "Hij houdt van offensief voetbal, wil het balbezit en dat past ook in mijn kraam", vertelde Hazard. "Offensief mag ik doen wat ik wil, zolang ik defensief maar doe wat hij wil. Dat ik vandaag deze statistieken voor kan leggen is zeker mede aan hem en zijn systeem te danken, maar het is ook mijn eigen verdienste."

EPA

"Modric verdient de Gouden Bal"

Eden Hazard wordt genoemd als een van de outsiders voor de Gouden Bal, maar de Rode Duivel ziet zichzelf niet als de winnaar van het felbegeerde kleinood. "Luka Modric zal de Gouden Bal winnen", zei Hazard. "Ikzelf denk er niet aan, omdat ik niet zal winnen. Modric verdient het. Er zijn drie of vier favorieten, maar Modric zal winnen. Dat zou een bekroning zijn voor zijn fantastisch seizoen", aldus Hazard, die de goede lijn van het WK doortrok in de Premier League.

"Als je me zegt dat ik de voorbije drie maanden de beste speler van de wereld was, ga ik volmondig akkoord", zei de Belgische aanvoerder, gevolgd door een schaterlach. "Neen, ik zeg niet graag dat ik de beste ben. Er zijn Neymar, Mbappé en natuurlijk ook Messi en Ronaldo. Alles loopt perfect voor mij, zowel bij Chelsea als bij de Rode Duivels. Ik hoop dat dat blijft duren."
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcus Camps

  Messi steekt er kop en nek bovenuit ... Maar blijkbaar ligt het toch moeilijk om hem een gouden bal meer te geven dan Ronaldo.

 • Herman De Gent

  Ken, Jos en Kristof, er is niets aan Hazard waar ik jaloers hoef over te zijn, noch zijn geld, noch zijn voetbalallures, noch zijn voetbalcarrière. Ik ben 67 en geniet volop van mijn pensioen. Trouwens het voetbal zegt mij bitter weinig en hetgeen ik gezien heb tijdens het WK, wel dan kon ik alleen maar vaststellen dat Hazard te persoonlijk speelde.

 • Ken Dust

  Herman De Gent, deze “dag dagelijkse caféklant” wordt wel door zijn collega voetballers en coaches terecht de beste voetballer in de Premier League genoemd. Maar ja, jij zal het wel beter weten zeker?

 • André Van der Poorten

  Spreekt onverstaanbaar Nederlands en dat voor de captain v/d nationale ploeg ! Tous ensemble , weet je !!!!!

 • Jos Jacobs

  Jacobs Joseph Herman de Gent als je de klasse van Hazard mag je arrogant wat ik erger vond dat een nobody zoals jij arrogant begint te doen , wat heb jij in je leven al bereikt !!!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00