Eden Hazard tien jaar Rode Duivel: “Ben sinds debuut misschien béétje beter geworden”

Links: Hazard in 2008 in actie tegen Luxemburg.
PN Links: Hazard in 2008 in actie tegen Luxemburg.
Maandag is Eden Hazard (27) exact tien jaar Rode Duivel. Geen leukere manier om dat jubileum te vieren dan met een kwalificatie voor de Final Four van de Nations League.

19 november 2008. Een druilerige woensdag in Luxemburg, waar de Rode Duivels slechts een 1-1-gelijkspel kunnen behalen op bezoek bij de voetbaldwerg. En toch is die datum, maandag precies tien jaar geleden, memorabel voor Eden Hazard. De oefeninterland is immers het begin van de carrière van Hazard als international. De 17-jarige Lille-aanvaller, die pas in extremis bij de selectie was gehaald door René Vandereycken na een blessure van… Stijn De Smet, mag twintig minuten voor tijd invallen voor Wesley Sonck.

“Mooie momenten”, glunderde Hazard vanmiddag op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Zwitserland toen hij met zijn debuut geconfronteerd werd. “Nochtans waren de eerste jaren soms moeilijk - ik heb weliswaar nooit getwijfeld -, maar als team hebben we een mooie evolutie doorgemaakt. Ikzelf ook? (lacht) Ik ben misschien een béétje beter geworden. Ach, in se ben ik niet veranderd. Ik heb nog steeds dezelfde passie en wil om altijd te winnen, alleen ben ik nu een tikje ouder en heb ik meer ervaring.”

Eden Hazard op 19 november 2008 in actie tegen Luxemburg.
BELGA Eden Hazard op 19 november 2008 in actie tegen Luxemburg.

Onmisbaar

Wat zeker niet meer hetzelfde is als tien jaar geleden: de impact van Hazard op de Rode Duivels. Nu lijkt hij onmisbaar. De Chelsea-ster betwistte dat. “Als ik er niet ben, haalt dit team óók goeie resultaten. Misschien vraag ik iets meer de bal dan de anderen - ik ben nu eenmaal de aanvoerder -, maar ook de medespelers kunnen het verschil maken.”

Tegen Zwitserland zal alvast élke Belg op de afspraak moeten zijn, waarschuwde Hazard. “Want dit is een sterke tegenstander. Ik kan het weten: vele Zwitsers spelen in Engeland en in Duitsland, waar ik de matchen van Thorgan volg. We zullen moeten opletten. Het wordt zaak om de weinig kansen die we zullen krijgen ten volle te benutten.”

Eden Hazard op 19 november 2008 in actie tegen Luxemburg.
REUTERS Eden Hazard op 19 november 2008 in actie tegen Luxemburg.
Photo News13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vince Janssens

  Ik blijf mij afvragen van waar die godenstatus voor die paljas komt? Ik vind dat die helemaal niks heeft bewezen. Ik zie niet wat anderen zien. Het is de enige die hier over zijn eigen kunnen weer komt lof spreken terwijl hij gisteren weer totaal onzichtbaar was.

 • Jan Jansen

  Heeft nog niets groots gewonnen! Heeft nog nooit een ploeg gedragen naar een groots resultaat! Goede voetballer maar niets speciaals!

 • Rudy Claes

  Beste speler ooit ... top !!! En deze avond maakt hij nog eens het verschil !

 • didier de coster

  zijn voeten spreken altijd en zijn voeten staan mooi op de grond , anderen daarentegen ; niewaar lukaku ???

 • Karel Bellen

  Nu toch nog maar genieten van zijn voetbalkunsten! Binnen enkele jaren zullen we dit misschien niet meer zien bij de rode duivels.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00