Eden Hazard gaat strijd aan met Bart Swings en Koen Naert voor trofee ‘Sportman van het Jaar’, Rode Duivels kanshebber voor ‘Ploeg van het Jaar’

AFP

Rode Duivel Eden Hazard, langeafstandsloper Koen Naert en schaatser/skeeleraar Bart Swings zijn de drie kanshebbers op de trofee van Sportman van het Jaar. Gymnaste Nina Derwael, basketster Emma Meesseman en atlete Nafissatou Thiam maken kans om Sportvrouw van het Jaar te worden. Dat blijkt uit de shortlist voor de trofeeën die Sportspress.be, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten, vrijgaf.

Wielrenner Remco Evenepoel, veldrijder Eli Iserbyt en loper Jonathan Sacoor zijn de drie kandidaten voor Belofte van het Jaar. Daarnaast maken de Belgian Cats, de Belgian Tornados en de Rode Duivels kans op de trofee voor Ploeg van het Jaar.

Voor de trofee van Coach van het Jaar gaat het tussen Vital Heynen (volleybal), Roberto Martinez (voetbal) en Philip Mestdagh (basketbal). Tot slot staan Kris Bosmans, Laurens Devos en Peter Genyn op de shortlist voor de trofee van Paralympiër van het Jaar.

De laureaten worden bekendgemaakt op het sportgala op zaterdag 22 december in Docks Dome Event Hall in Brussel. Thiam kan op de erelijst zichzelf opvolgen. Bij de mannen ging de trofee vorig jaar naar tennisser David Goffin.

Overzicht van de supergenomineerden voor het Sportgala 2018, op 22 december in Brussel:

Sportman: Eden Hazard (voetbal), Koen Naert (atletiek) en Bart Swings (schaatsen/skeeleren)

Sportvrouw: Nina Derwael (turnen), Emma Meesseman (basket) en Nafissatou Thiam (atletiek)

Belofte: Remco Evenepoel (wielrennen), Eli Iserbyt (veldrijden) en Jonathan Sacoor (atletiek)

Ploeg: Belgian Cats (basketbal vrouwen), Belgian Tornados (atletiek mannen) en Rode Duivels (voetbal mannen)

Coach: Vital Heynen (volley), Roberto Martinez (voetbal) en Philip Mestdagh (basket)

Paralympiër: Kris Bosmans (wielrennen), Laurens Devos (tafeltennis) en Peter Genyn (atletiek)
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pedro Gonzalez

  Wat een armoede. Vergelijk dat even met Nederlandse genomineerden. Herlings WK MXGP (17 overwinningen op 19 wedstrijden), Nuis, tweevoudig Olympisch kampioen schaatsen en Epke Zonderland derde keer WK rekstok. Daarnaast nog enkele wereldkampioenen die niet genomineerd zijn waaronder de nu al legendarische Sven Kramer. !!!

 • Pedro Gonzalez

  In 2013 !! won Swings een 1500 m in Heerenveen !!!!!!!!! Dat verdient sportman van het jaar te zijn in 2018. En Vosté als nummer 2.

 • Pedro Gonzalez

  De mop van het jaar zou zijn Swings (de meeloper in het langebaanschaatsen) Sportman van het jaar.

 • Roger Deprez

  Onbegrijpelijk een voetballer boven een atleet, ieder zijn gedacht natuurlijk.

 • Dirk Verstraete

  In 2013 won Swings de 1500 meter in Heerenveen voor Brodka , Davis en Nuis. Hij werd dat jaar 2e in de eindstand en 4 keer goud op WK en 2 keer Goud op de wereldspelen in Colombie. Dat was toen zijn beste jaar en was toen ook al genomineerd. Jammer genoeg vonden de journalisten die ene overwinning van Van Lierde meer in het oog springen dan al zijn Gouden medailles.