Deze kandidaten haalden de selectie niét

PHOTO_NEWS
Bondscoach Marc Wilmots maakte zonet zijn selectie bekend voor het WK in Brazilië. Wilmots selecteerde 24 spelers en zes reserves en zo vielen er uiteraard heel wat uit de boot. Hieronder een lijstje met de pro's en contra's over waarom de spelers in kwestie al dan niet geselecteerd moesten geweest zijn. Bent u het eens met Wilmots of niet?

Doelman
Sammy Bossut

PRO: Heeft zich op zijn 28ste ontwikkeld tot een uitstekend sluitstuk bij Zulte Waregem en laat zich zelden of nooit op een foutje betrappen.
CONTRA: Heeft het nadeel dat hij weinig internationale ervaring meetorst en dat hij nooit eerder deel uitmaakte van de Rode Duivels.

Verdediger
Thomas Meunier
PRO: Draait als omgevormde aanvaller een prima seizoen als rechtsachter bij Club Brugge en heeft een uitstekende (wedstrijd-)mentaliteit.
CONTRA: Is net als Vanden Borre een offensief ingestelde back. Mocht enkel in de oefeninterlands tegen Japan en Colombia aantreden en mist ook op clubniveau internationale ervaring.

PHOTO_NEWS

Middenvelder
Timmy Simons
PRO: Heeft ervaring te koop en geldt als een vaderfiguur in de groep.
CONTRA: Met zijn 37 jaar is hij de oudste speler in de groep. Ondanks het feit dat hij er telkens bij was, is het al geleden van 2011 dat hij nog eens speelde voor de Duivels

Aanvallers
Jelle Vossen
PRO: Heeft als hangende spits een uniek profiel en bewees in het verleden dat hij ook bij de Rode Duivels zijn mannetje kan staan. Uitstekende mentaliteit.
CONTRA: Kende ondanks zijn 12 goals een moeizaam seizoen bij RC Genk. Werd door Wilmots wel geselecteerd, maar nooit ingezet in de kwalificatiecampagne.

Ilombé Mboyo
PRO: Benadert het profiel van de uitgevallen Christian Benteke en mocht al van de Rode Duivels proeven.
CONTRA: Heeft een seizoen vol kommer en kwel achter de rug bij RC Genk. Is opnieuw fit, maar bewees zondag op Anderlecht nog dat hij nog ver verwijderd is van zijn beste niveau.

Igor De Camargo
PRO: Kan als targetspits gebruikt worden en zo het uitvallen van Benteke mee opvangen. Uitstekende groepsmentaliteit, én hij spreekt Portugees.
CONTRA: Zijn laatste interland dateert al van 14 november 2012. Werd sindsdien niet meer opgeroepen en heeft ook op clubniveau geen geweldig seizoen achter de rug.

PHOTO_NEWS