De ideale WK-voorbereiding voor de Rode Duivels: "Misschien moeten we wat meer rust inlassen"

belga
't Ene feestje is het andere niet. Zo euforisch als de Rode Duivels na hun kwalificaties voor het vorige WK en EK waren - de muziek knalde uit een stereoblaster - , zo sereen was de sfeer zondag in Griekenland. Meer dan ooit beseffen Hazard en co. dat het nú pas begint. En om straks in Rusland niet opnieuw voor verrassingen te staan, moet de voorbereiding deze keer perfect zijn.

Messi, Lewandowski, Pogba... Zelfs Cristiano Ronaldo - want mispak u niet door zijn EK in Frankrijk - stuk voor stuk wereldsterren die op minstens één groot toernooi niet op de afspraak waren. Uitgeblust na een lang, zwaar en vermoeiend seizoen. Heel wat Rode Duivels vrezen een soortgelijk scenario, want in de Premier League zijn er - ietwat overdreven - meer wedstrijden dan rustdagen. "We pakken het in de aanloop naar het WK best anders aan dan in het verleden", weet Toby Alderweireld. "Misschien moeten we wat meer rust inlassen tussen het einde van de competitie en de voorbereiding op het WK."

Deze bondscoach gaat graag mee in dat verhaal - de vorige niet. Enkele maanden terug, toen de competities afgelopen waren, kregen de Duivels al bewust wat langer vrij, om vervolgens het tweeluik Tsjechië-Estland af te werken. "De coach heeft ook in de Premier League gewerkt - hij heeft dus ervaring genoeg om de voorbereiding zo goed mogelijk aan te pakken. Mannen als 'Vinnie' (Kompany), Jan (Vertonghen), Eden (Hazard) en ik weten ook waarover we praten", aldus Alderweireld.

Cristiano bereidde zich vorig jaar op het EK voor op een jacht op Ibiza, Gareth Bale op het strand van Marbella. Het vervolg kent u. Portugal werd Europees kampioen, Wales wipte 'ons' in de kwartfinales. Omdat deze generatie begrijpt dat het WK in Rusland voor velen mogelijk het laatste wordt - Kompany, Vertonghen en Vermaelen worden er niet jonger op -, moet het straks in de lente van 2018 anders en beter.

Wat er nog allemaal anders en beter kan in de voorbereiding op het WK in Rusland leest u op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang voor 1 euro.

belga
getty4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc rosseels

  Het word tijd dat we wat positiever zijn over onze nationale ploeg want ik als voetbalfan weet als geen ander dat de beste trainers altijd in de tribune zitten

 • Ken Bro

  Meer rust? Ga eens alle dagen 10 a 12 uur per dag, elke dag gaan werken voor wat ge nu op een uur verdiend, en kom dan eens klagen over rust, schaam jullie

 • Randy Fokker

  Aan te zien of niet, samen met Duitsland de meeste goals gescoord en die moeten ook niet tegen sterke landen hoor. De Duivels hebben gedaan wat ze moesten doen. Chapeau! Wereldkampioen gaan we niet worden maar kwart of halve finale moet lukken als het wat meezit met de tegenstanders. Prima zo!

 • Paul Vanderlooven

  Het voetbal van de Belgen was toch niet om aan te zien, maar ja, ze hebben gewonnen.