De Bilde en Albert maken WK-balans op: "Eden heeft alles aan flarden gespeeld, maar hij zal nooit Messi of Cristiano zijn"

De Bilde en Albert.
Photo News De Bilde en Albert.
Hun valiezen zijn al ­gepakt. Na meer dan een maand in de slipstream van de Rode Duivels te analyseren, vliegen ook Philippe Albert (51) – Le Soir/RTBF – en Gilles De Bilde (47) – VTM – straks terug naar België. "We hebben iets ongelooflijks beleefd." Het memorabele WK in Rusland, door hún ogen.

Heren, wie is jullie MVP onder de Rode Duivels?

De Bilde: "Eden."

Albert: "Mogen we er twee kiezen? Ik zou graag ook Thibaut Courtois zeggen. Zonder hem waren we misschien niet zo ver geraakt. Maar zoals Gilles zegt: Eden was exceptioneel."

De Bilde: (enthousiast) "Hij was top. De beste Eden die ik al zag. Het enige wat bij hem nog ontbreekt, is dat scorend vermogen. Maar voor de rest heeft Eden iedere verdediging aan flarden ­gespeeld."

Albert: "Hij heeft die lijn van in de laatste oefeninterlands hier doorgetrokken. Alleen de groten kunnen zó het verschil ­maken. Eden heeft de wereld laten zien dat hij un grand star is. Hij moet nu op clubniveau een nieuwe stap zetten. Chelsea is te klein geworden voor hem."

De Bilde: "Het probleem is dat Eden de voorbije ­jaren trainers als Mourinho en Conte gehad heeft. Coaches die verdedigend zijn ingesteld – terugplooien, organisatie, alle negatieve aspecten van het voetbal. Maar nu komt er met Sarri een ­offensieve trainer… Dat heeft hij bij Napoli ­bewezen. Wat moet je dan doen? Toch blijven? (denkt) Als Sarri niet naar Chelsea zou gaan, heeft ‘Phil’ ­gelijk. Dan moet Eden sowieso vertrekken naar een ploeg à la Barcelona of Real Madrid. Maar nu…"

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
23 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Paul Velghe

  Messi is Messi, Ronaldo is Ronaldo, Hazard is Hazard en De Bruyne is De Bruyne. Elk is goed op zijn niveau. En onze jongens hebben op hun niveau fantastisch gepresteerd.

 • Bob Simons

  Of zij het ooit beter deden loosers!!

 • Bob Simons

  Eden doet wat goed was voor de ploeg, dat deden Messi de wandelaar en Ronaldo de showman niet zij gingen eerder naar huis de prutsers! Mijn balans geen enkele andere ploeg deden beter als onze duiveltjes.

 • Roger Deprez

  Maar ook een heel pak bal verlies (zie België- Engeland 14 keer) en zijn passes zijn ook niet die van Kevin. Verdedigend onbestaande en waardeloos.

 • baptist Van der Straete

  T zal dikverdienende Hazard worst wezen wat ze denken.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00