De bevestiging: Rode Duivels spelen uitmatchen in het geel

Belgian Red Devils
De nieuwe uitshirts van de Rode Duivels zijn vandaag officieel voorgesteld. Het was een bevestiging van eerder gelekte foto's: onze voetbalheren dartelen voortaan in een knalgele outfit over de velden. "De kleur is geïnspireerd op het keepersoutfit uit 1984 en is een primeur, nooit eerder speelde de ploeg wedstrijden in het geel", klinkt het bij De Koninklijke Belgische Voetbalbond en Adidas. 

Met deze keuze is de Belgische driekleur compleet. Eerder werden al het rode thuisshirt en de trainingscollectie met zwarte basiskleur gelanceerd. Het fel geel shirt vervangt de lichtblauwe uitrusting. 

"De inspiratie voor het nieuwe uitshirt komt van het keeperstenue dat tijdens het EK van 1984 in Frankrijk gedragen werd", klinkt het. "Met dit retro-aspect in gedachten, zorgt de graphic op het shirt juist voor een 'progressieve touch'. Samen met de ronde hals krijgt het shirt hiermee een moderne uitstraling. De namen en nummers op het shirt zullen in het zwart gedrukt worden. Het broekje heeft ook een zwarte kleur, waarbij de strepen aan de zijkant de Belgische driekleur completeren. Hetzelfde geldt voor de gele kousen, waarbij de zwarte en rode strepen dit effect geven." 

De Rode Duivels zullen voor het eerst in de oefenwedstrijd tegen Saoudi-Arabië op 27 maart aantreden in het nieuwe exemplaar. 

Belgian Red Devils
Belgian Red Devils
Belgian Red Devils
Belgian Red Devils11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Meuleman

  Gaan de Walen hiermee akkoord? is dat niet te Vlaams? remember de geel zwarte nummerplaten, verboden wegens te Vlaams.

 • Seddik Ghoule

  Stuk beter dan het thuisshirt, dat oerlelijk is.

 • eric debanne

  Ja hier komen ze ! De gele duivels .... Te gek voor woorden

 • eric debanne

  Trekt op niets !

 • Kurt Janssens

  Zeer goed, zwart en geel, hoe minder rood hoe beter.