Courtois: "Eén van de beste reddingen uit mijn carrière nodig"

photo_news
Thibaut Courtois had een groot aandeel in de Belgische zege op Griekenland. De doelman van de Rode Duivels keepte sterk in Athene: "Het voetbal kon beter, maar we hebben wel karakter getoond."

"We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden", opende Thibaut Courtois zijn analyse bij Sporza. "Ook al omdat het veld er slecht bij lag - er was veel zand en het was hobbelig. Daarnaast speelden de Grieken minder defensief dan gedacht. Ze hebben tenminste geprobeerd om te voetballen, met ook wel een paar kansen tot gevolg. Zo moest ik één van de beste reddingen uit mijn carrière doen, toen ik een zwabberend schot voor rust tegen het doelkader duwde. Het was een belangrijke save, want als het 1-0 was geworden, werd het nóg moeilijker."

Courtois was kritisch voor de ploeg, maar tegelijk ook trots. "Het voetbal kon beter. In de toekomst moeten we sneller het tempo de hoogte injagen om openingen te vinden. Anderzijds hebben we veel karakter getoond, dat moeten we onthouden. Of we gaan vieren? (lacht) Een beetje. Kwalificaties zijn tegenwoordig eerder een must geworden met deze ploeg."

photo_news2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric debanne

    Mogen fier op hem zijn ! Is gewoon een Wereldkeeper ! Miss de beste momenteel Een beetje chauvinisme kan geen kwaad !

  • emilyeh

    Kan ik wel inkomen! Was heus geen makkelijke bal. TOP! man.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00