Casteels na 3 jaar weer Duivel: "Ben tevreden nu"

Mathieu Goedefroy
Meer dan drie jaar na zijn laatste selectie voor de Rode Duivels heeft doelman Koen Casteels vandaag zijn 'comeback' gemaakt op het trainingsveld van de nationale ploeg. De Wolfsburg-doelman stond nadien ook maar wat graag de pers te woord. "Ik ben tevreden nu", glimlacht hij.

"Ik ben heel blij om hier te zijn", vertelt Casteels, zichtbaar gelukkig. "Het is bijna drie jaar geleden. Het geeft me hier een heel goed gevoel dat ik al mijn oud-ploegmaats terugzie, na zo'n lange periode van afwezigheid. Maar ik ben terug, dus ik ben tevreden nu."

Ook bij Wolfsburg verdween Casteels eind november uit de ploeg. Een zware periode, maar de moed opgeven, daar dacht hij naar eigen zeggen nooit aan. "Ik ben altijd keihard blijven werken en ik heb nooit gewanhoopt. Ik wist dat mijn kans nog wel eens zou komen, en dat is heel belangrijk. Als je ergens in een hoekje gaat zitten kniezen riskeer je er ook niet te staan wanneer die kans er komt. Er zijn bij de Rode Duivels nu eenmaal heel veel goede spelers op elke positie, en dat is bij de keepers niet anders."

"Hard blijven werken en gewacht op nieuwe kans"

Eind februari 2014 werd de nu 24-jarige doelman van Bundesliga-club Wolfsburg opgeroepen voor de oefeninterland tegen Ivoorkust (2-2), die op 5 maart 2014 in het Koning Boudewijnstadion gespeeld werd. Het was de zevende selectie voor de doelman, die nog geen speelminuten kreeg bij de Rode Duivels. Casteels leek destijds op weg om als derde doelman mee te mogen naar het WK, maar door een scheenbeenbreuk zag hij die droom uiteenspatten. Nadien koos toenmalig bondscoach Marc Wilmots eerst voor Sammy Bossut en later steevast voor Jean-François Gillet als derde doelman, waardoor Casteels uit beeld verdween bij de nationale ploeg.

Bij Wolfsburg startte hij dit seizoen als nummer één, maar een coachwissel zorgde ervoor dat Casteels toch terug op de bank belandde. Door de blessure van clubmonument Diego Benaglio stond hij er de voorbije drie wedstrijden dan toch terug onder de lat. "Ik had natuurlijk gehoopt op een selectie en al zeker omdat ik nu terug speel bij mijn club. Als je ergens nummer één bent, sta je automatisch dichter bij de nationale ploeg. Ik wil altijd spelen en ik hoop dan ook zo snel mogelijk vast tussen de palen te staan. Hopelijk volgen er dit seizoen nog veel wedstrijden", vertelde Casteels, die nog niet aan het WK in Rusland denkt. "Het WK is nog ver weg en alles kan snel veranderen. Ik ben blij dat ik mij hier deze week kan tonen bij de groep en naar de toekomst toe denk ik dat de prestaties bij de club doorslaggevend zullen zijn. Echte zorgen heb ik me niet gemaakt toen ik op de bank zat, ik ben gewoon hard blijven werken en ik heb gewacht op een nieuwe kans."
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels