Casteels: "Je voelde een bepaalde angst"

Photonews
Het wordt stilaan een traditie, de vier doelmannen in de selectie van Roberto Martínez. Koen Casteels maalt er niet om. Zolang hij er maar bij is. "Dat we naar het WK maar met drie keepers kunnen? Ach, er kan tot dan nog veel gebeuren."

Thibaut Courtois en Simon Mignolet zijn zekerheden. Het is dus aan Matz Sels en Koen Casteels om te strijden voor plek 3. In afwachting van een beslissing van de bondscoach - hij moét op een dag beslissen wie er volgend jaar nog meemag op het vliegtuig naar Rusland - krijgen beide doelmannen de kans om zich op training te bewijzen. "Nu ik in Wolfsburg terug aan spelen toekom, denk ik dat het normaal is dat ik weer bij de selectie ben. We zijn inderdaad opnieuw met vier doelmannen. Net als de vorige keer", glimlacht Casteels. "Maar met drie of vier keepers, dat maakt niet zo'n groot verschil uit tijdens de trainingen. Integendeel. Het is soms gemakkelijker. Als Thibaut en Simon tijdens de trainingen dicht tegen de wedstrijd voelen dat ze genoeg gedaan hebben, is het leuker om met twee doelmannen achter te blijven voor de jongens die naar doel willen trappen."

Al moet er natuurlijk uiteindelijk wel één iemand afvallen, hé. "Ach, het WK is nog ver weg", wuift Casteels het thema weg. "Er kan nog veel gebeuren tussen dit en het WK in Rusland. Alles ligt nog open."

BELGA

Over zijn toekomst is de doelman van Wolfsburg concreter. "Er is nog geen gesprek geweest tussen de club en mij - de focus lag op het behoud. De komende weken zal er wel meer duidelijkheid komen. Nu, ik speel terug en voel me ook heel goed in Wolfsburg. Ik zie dan ook geen redenen om te vertrekken. Werder Bremen? Vorig jaar werd ik daar ook genoemd, net als afgelopen winter, maar er is geen enkel contact geweest", aldus Casteels, die nog eens terugblikt op het zenuwslopende seizoen met Wolfsburg - al even niet meer de Champions Leagueploeg die AA Gent uitschakelde. "De laatste weken waren heel stresserend. Je voelde een bepaalde angst. En de druk van Volkswagen. Degraderen was een ramp geweest. Als Wolfsburg in tweede klasse had moeten spelen, is dat niet goed voor Volkswagen. Enkele mensen van het bedrijf zijn ons dat ook duidelijk komen maken. Hoe belangrijk de redding wel was, voor hun én voor de stad Wolfsburg. Iedereen was dan ook heel opgelucht dat we er uiteindelijk in geslaagd zijn."

BELGA
Photo News
Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.