Bondscoach Martínez: “Of Kompany nog opgeroepen wordt voor Duivels, hangt af van zijn vorm”

Kompany met Martínez.
AFP Kompany met Martínez.
Ook bondscoach Roberto Martínez reageerde intussen op de terugkeer van Vincent Kompany naar paars-wit. De Spanjaard zit met een ongebruikelijke situatie, want de toekomstige coach van Anderlecht is ook nog gewoon een Rode Duivel. “Of hij opgeroepen wordt, hangt zoals bij elke speler van de nationale ploeg af van de vorm”, klinkt het. 

“We zijn allemaal zeer verheugd over de nieuwe functie van Vincent”, start de bondscoach zijn verhaal. “Hij heeft altijd de kwaliteiten getoond om deze rol op zich te nemen en ik twijfel er niet aan dat ook dit volgende hoofdstuk een succes wordt. Als Belgische voetbalfederatie ondersteunen we onze spelers altijd bij een nieuwe uitdaging. Zoals elke speler van de Rode Duivels zal zijn vorm doorslaggevend zijn of hij al dan niet zal opgeroepen worden voor de nationale ploeg. Na zijn indrukwekkende wijze van afscheid nemen bij Manchester City, kijken we alvast uit naar onze samenwerking in de kwalificatiewedstrijden van juni. Bovendien zal de  ProLeague profiteren van de intrede van zo’n Belgische voetbalpersoonlijkheid.” 

Martínez en Kompany.
Photo News Martínez en Kompany.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.