Bondscoach Martínez inspecteert EK-tegenstrevers én waarschuwt: "Als een team denkt al gekwalificeerd te zijn, volgt uitschakeling"

AP
De Rode Duivels spelen in de kwalificaties voor het EK 2020 in groep I tegen Rusland, Schotland, Cyprus, Kazachstan en San Marino. "Rusland was fantastisch op het WK en Schotland zal met een ander team spelen in vergelijking met onze confrontatie in september", verklaarde en vooral waarschuwde bondscoach Roberto Martínez.

"We zijn ondergebracht in een poule met zes landen. Dat betekent dat er voor ons geen oefeninterlands zijn in juni. Ik verkies wedstrijden met inzet", aldus Martínez.

De op papier moeilijkste tegenstander is Rusland. "Ze hebben een fantastisch WK gespeeld. Op tactisch vlak waren de Russen solide. Ze hebben Spanje uitgeschakeld en blijven in volle ontwikkeling. Naar Rusland gaan zal mooie herinneringen oproepen", zei de bondscoach van het nummer drie van het voorbije WK. "Het weer daar verontrust me niet. In het voetbal moet je flexibel zijn en met verschillende omstandigheden kunnen omgaan. In Cyprus kan het bijvoorbeeld warm zijn."

In september was België nog met 0-4 te sterk voor Schotland. "We zullen een ander team tegenover ons krijgen. Alex McLeish (ex-Genk) doet zijn job uitstekend. Het wordt fantastisch voor onze fans om naar Hampden Park te gaan. En ik verheug me op de komst van de Schotse supporters naar Brussel. Het worden twee interessante wedstrijden." 

De groep wordt vervolledigd door Cyprus, Kazachstan en San Marino. "Wat Kazachstan betreft zullen we het logistieke aspect moeten bekijken. San Marino en Cyprus liggen dichterbij. Lastig of niet lastig, het belangrijkste is te presteren. Dat we favoriet zijn? We zijn nummer één op de FIFA-ranking en dat moeten we aanvaarden. Maar in Zwitserland hebben we gezien, we waren bijna geplaatst voor de Final Four... Daar moeten we lessen uit trekken. Als een team denkt al geplaatst te zijn voor het EK, zal de kwalificatie uiteindelijk niet lukken." 

Photo News

“Belgen zijn favoriet, maar ze moeten wel naar Glasgow komen”, waarschuwt Alex McLeish

 “België op de eerste plaats, en wij die strijden met Rusland voor de tweede plaats? Dat zou logisch zijn. Maar België moet wel naar Glasgow komen, en speelt ook in Rusland”, verklaarde de Schotse bondscoach Alex McLeish na de loting.

“In september heeft België ons met 0-4 geklopt”, vervolgde de ex-coach van Racing Genk. “Maar we hebben hen toen drie doelpunten aangeboden. Die wedstrijd was nuttig voor ons. Drie dagen later hebben we Albanië verslagen. Er zitten enkele mooie ploegen in deze poule. We hebben vertrouwen in onze spelers. Elke match wordt een uitdaging. We moeten putten uit onze uitstekende prestaties in de voorbije wedstrijden.”

De Schotten wonnen hun groep in de C-divisie van de Nations League en zijn zo al zeker dat ze de play-offs mogen afwerken, mocht het mislopen in groep I. “Maar we willen ons plaatsen via de groepsfase”, liet McLeish nog optekenen.

Het Rusland van Stanislav Cherchesov is mogelijk de zwaarste opponent voor de Rode Duivels. “België is het nummer één van de wereld en werd derde op het WK. Commentaar is dan ook overbodig”, zei Cherchesov. “De andere teams heb ik de voorbije jaren niet aan het werk gezien.”

De Cypriotische bondscoach Ran Ben Shimon ziet dan weer “een mooie uitdaging” voor zijn ploeg. “Het wordt niet makkelijk, maar we willen competitief zijn. We zullen ons uiterste best doen.”

Alex McLeish.
Photo News Alex McLeish.
Photo News
Photo News9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Domien Deschutter

  alweer topaffiches...Not!

 • Johan Billiet

  Ik had geen andersluidend Martinez-gewauwel verwacht...vooral de verplaatsing naar Kazachstan lijkt logistiek wel een onhaalbare kaart...wat een geluk at we...jaaaaren geleden al tweemaal ginder gespeeld hebben (en ook teruggekeerd zijn)...en inderdaad...de jeugdploeg van Schotland zouden de RD ernstig in de problemen kunnen brengen....Met hem als bureauchef wordt het nooit wat...hopelijk roept de PL hem ooit...

 • eric debanne

  Wat een uitspraak van Martinez ...? Te gek voor woorden ...

 • jean-pierre dermaut

  ha ha , dat wisten we niet .

 • vanrobaeys franky

  zegt hij met zwitserland in het achterhoofd