Bondscoach Martinez: "In Rusland tonen hoeveel talent er in deze groep zit"

belga
Met een 3-4-zege in een bizarre wedstrijd in lastige omstandigheden op bezoek bij Bosnië-Herzegovina deden de Rode Duivels wat ze moesten doen in hun jacht op het reekshoofdstatuut bij de WK-loting van 1 december in Moskou.

"Het veld was heel slecht en het kwam er dus op aan snel de juiste 'spirit' te vinden. We waren goed gestart, maar toen viel Marouane Fellaini geblesseerd uit en kregen we het lastiger. Nadien hebben we veel karakter getoond, want mijn spelers aanvaardden niet dat we zouden verliezen", vertelde de bondscoach na de wedstrijd in het Grbavicastadion in Sarajevo.

Het is intussen de tweede keer op rij dat Martinez de mentaliteit van zijn spelersgroep looft. Begin september in Griekenland was hij evenzeer tevreden met de reactie op het tegendoelpunt. "De laatste twee wedstrijden waren goede voorbeelden van de creatie van een team dat altijd wil winnen en dat speelt met de juiste ingesteldheid. Op dat vlak zitten we in een stijgende lijn. We moeten stap voor stap zetten, maar de tekens zijn er. Niemand wou zijn ploegmaats vandaag in de steek laten. We zijn een winnende ploeg geworden. Rusland wordt een goeie mogelijkheid om te tonen hoeveel talent er in deze groep zit."

Ondanks de vechtlust gaf de verdediging veel weg en dat resulteerde uiteindelijk in drie tegendoelpunten en ook bijna in puntenverlies. Het systeem met een driemansverdediging komt zo steeds meer ter discussie te staan. "Er kwam een tegendoelpunt op een hoekschop, eentje na een misser", nuanceerde de bondscoach. "We moeten vandaag niet naar systemen kijken: het veld was een uitdaging en het weer was slecht. Het ging dus om karakter en vechtlust. De wil om te winnen was er", aldus Martinez, die naar eigen zeggen wel van systeem zou durven veranderen, afhankelijk van de tegenstander. "Elke wedstrijd is anders, we zijn flexibel genoeg om indien nodig te switchen. Daar lig ik nu niet van wakker. Vandaag moeten we geen tactische details ontleden, het ging om de inzet. Op tactisch vlak zullen we het wel juist zetten", besloot Martinez. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Indien we de 2e ronde halen met die trainer mogen we blij zijn ! De beste en grootste generatie maar zullen nooit geen prijs pakken ! Waarom ? We hebben geen ploeg allemaal ego's individueel ! Sinds Wilmots nog niets veranderd ! Die ploeg heeft geen karakter

 • Roger Deprez

  Na de reeksen komt het grote werk in Rusland en de wedstrijden volgen elkaar zeer snel op. Naar de finales toe moet men mannen hebben die de mouwen opstropen en dat spijtig genoeg heeft België niet en zeker niet als Martinez blijft spelers opstellen die bankzitters zijn in hun eigen club.

 • Kevin Groenwals

  Zonder Radja lukt het ook !

 • Peter Tips

  En dan mist hij radja nog om op te roepen

 • wout van dyck

  Iedereen is een voetbal kenner. We zijn walen en Vlamingen laat ons nu eens achter onze nationale ploeg staan niet er naast of ervoor. Wij als supporter moeten onze natie laten winnen