Betalen met "les diables rouges"? Rode Duivels krijgen vanaf juni eigen munt

BELGA
De Rode Duivels krijgen een eigen euromunt. Het goudkleurige collector's item, een geldig betaalmiddel in heel België, heeft een nominale waarde van 2,5 euro en is net iets kleiner dan een stuk van 2 euro. In totaal komen er 500.000 Rode Duivels-muntstukken op de markt.

De nieuwe munt is in Utrecht geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM). "Het is een officiële betaalmunt. In theorie kan je er dus overal in België mee betalen, maar in praktijk zal dat waarschijnlijk niet snel gebeuren", vertelt Vincent van Hecke, CEO van de KNM. "Hij is vooral ontwikkeld als verzamelstuk voor de fans van de Rode Duivels en muntverzamelaars."

Op de voorzijde staat het logo van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en een halve voetbal. Het logo van de Rode Duivels en 'Rode Duivels' in vier talen maken het muntstuk compleet. Op de achterzijde staan alle landen van de Europese unie, net zoals bij de andere herdenkingsmunten van de Koninklijke Munt van België.

BELGA

"Onze Bond is bijzonder fier op het ontwerp van deze muntstukken naar het beeld van de Rode Duivels", verklaart KBVB-voorzitter Gérard Linard. "Naast het geslaagde design, symboliseren deze muntstukken ook de aanzienlijke waarde die de bevolking aan onze spelers hecht. Ik hoop ook dat ze ons tijdens het WK 2018 geluk brengen. Het spreekt voor zich dat een dosis geluk altijd nodig is tijdens zo'n lang toernooi en we hopen dan ook dat het dubbeltje langs onze kant zal vallen om de Belgische kleuren met glans te verdedigen in Rusland."

De muntstukken kunnen op www.herdenkingsmunten.be besteld worden voor 10 euro. De bestellingen vallen begin juni in de brievenbus. De munt komt in een kaartverpakking, met daarop een foto van het elftal in hun nieuwe uitrusting: de voorzijde met de rode shirts - met onder anderen Romelu Lukaku, Thomas Vermaelen en Eden Hazard - en de achterzijde met de gele shirts - met onder anderen Axel Witsel, Youri Tielemans en Vincent Kompany. 

Photo news5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Feremans

  Steek dat geld in die Spanjaard zijn ontslagpremie.

 • eric debanne

  Alles is goed om geld te maken ! Voetbal is business !

 • patrick morel

  De goedgelovige supporter uitmelken dat is de boodschap. Straks komen er truitjes in het chinees en vliegenmeppers.

 • Marnix Malone

  Belegging? Commerciële melkkoe ja! Tien euro betalen voor iets met een startwaarde van 2.5 euro.. en er zijn er 500.000 van gemaakt..zelfs Lego doet beter.

 • Jan Boden

  Het draait dus echt alleen maar om geld.