Batshuayi vol vertrouwen én ambitieus: "Dit is de échte Michy"

Photo News
Michy Bathsuayi (24) bij Dortmund: 11 matchen, 8 doelpunten. Die lijn wil de spits nu ook bij de Rode Duivels doortrekken. Per goal die hij maakte, stelden we één vraag. En kregen we een kort antwoord...

1) Hoe beleef je je fantastische start bij Dortmund?

"Bij Chelsea speelde ik nauwelijks, dus is het leuk om nu opnieuw belangrijk te zijn. Weet je wat het is: ik ben gewoon warm ontvangen bij Dortmund - ik kreeg er meteen liefde. Dan ben je automatisch beter."

2) Voel je bij de nationale ploeg een gelijkaardig vertrouwen?

"Toch wel, ja. Zelfs toen ik niet speelde, riep Martínez me op - dat toont aan dat hij op me rekent. We hebben een goeie relatie."

3) Ben je opgeklommen in de hiërarchie bij de Rode Duivels?

"Ik scoor, wat maakt dat ik misschien iets dichter bij Romelu Lukaku aanleun. (grijnst) We kunnen ook samen spelen. Ach, er is een faire concurrentie tussen alle spelers. Het belangrijkste is het team."

BELGA

4) Was jij verrast dat Christian Benteke niet in de selectie zat?

"Dat moet je niet aan mij vragen, wel aan de coach. Of het goed nieuws is voor mij? Toen Christian erbij was, werd ik ook altijd opgeroepen. Het maakt geen verschil."

5) Jullie spelen dinsdag 'maar' tegen Saoedi-Arabië. Had je niet liever een topland bekampt?

"Tuurlijk is pakweg Brazilië leuker, maar ik weet niet hoe dat beslist wordt. Het maakt ook weinig uit: ik wil punten scoren bij de bondscoach en het publiek vermaken. Wat ik van Saoedi-Arabië weet? Niks."

6) Dortmund wil je graag houden: hoe zie jij je toekomst?

"Daar wil ik niet over praten. En ook niet over Chelsea. Later misschien."

Photo News

7) Usain Bolt trainde gisteren mee bij Dortmund. Hoe graag had je naast hem gestaan?

"Jammer dat ik er niet was. Ik zag op internet dat hij het goed deed en zelfs scoorde. Bolt is een groot kampioen. Ik heb veel respect voor hem. Het zou mooi zijn mocht hij er nog zijn als ik terug in Duitsland ben."

8) Hoe verklaar je de Batsman-hype?

(lacht) "Het valt niet te verklaren. Het begon als een grapje, maar is nu immens groot geworden, ook dankzij sociale media. Dat is goed - ik laat de mensen graag lachen."

Photo News8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wouter Van de Walle

  Lukaku blijft duidelijk beter maar moest hij uitvallen hebben we met Batsman wel een goede vervanger. Zalige kerel ook

 • Pier Aspe

  Voor mij mag Bats eerste spits worden...kan even makkelijk scoren dan Lukaku en heeft meer voetbal in zich en.....zijn nek is minder dik dan Rom !

 • Romy Stark

  Ria heeft het bij het juiste eind. Top tien of top twintig is twee voetbalwerelden verschil. Top drie is nog iets anders dan top tien. Alles en iederéén maximaal op scherp en vooral echt willen . Dit laatste is het pijnpunt , inzet maximaal en hopen karakter.

 • Ronny Popelier

  Romelu zal wel onze spits nummer 1 blijven en meer dan terecht, is top spits die scoort en laat scoren gewoon topper.

 • Ria Vanhoyland

  Allemaaal goeie spelers tot ze tegen een groot voetballand moeten spelen dan vallen ze door de mand.