Batshuayi ook aanvalsleider tegen Zwitserland: Romelu Lukaku haakt af voor beslissende interland

Photo News
De Rode Duivels doen het ook in de laatste groepswedstrijd voor de Nations League zonder Romelu Lukaku. De spits vliegt niet mee naar Zwitserland. De hamstring speelt hem nog altijd parten. Net als tegen IJsland draagt Michy Batshuayi, toen goed voor twee goals, de aanval.

Over Jose Mourinho worden veel complottheorieën verteld. Achter zijn acties wordt vaak veel gezocht. Ook achter zijn aanwezigheid, donderdagavond tijdens België-IJsland. Mourinho zou speciaal naar Brussel zijn afgezakt om er zich van te vergewissen dat Romelu Lukaku geen seconde zou spelen tegen IJsland. Een tripje met een privéjet over en weer om druk te zetten op bondscoach Roberto Martínez, zo werd gefluisterd. 

Mourinho wist nochtans sinds woensdagavond dat Lukaku niet in actie zou komen bij de Rode Duivels. Niet tegen IJsland, niet tegen Zwitserland. De tweet van de bond, donderdagochtend, was veelbetekenend: Romelu Lukaku is onbeschikbaar voor België-IJsland. Sindsdien hebben ze de spits bij de Rode Duivels ook niet meer gezien. Het was zijn definitieve forfait. En daarvan was Mourinho toen al op de hoogte. Ook stapte hij deze morgen niet mee op het vliegtuig naar Zwitserland. Van ‘Big Rom’ hoeven de Zwitsers dus geen schrik te hebben.

Photo News

Met Batshuayi aan de aftrap verloren de Rode Duivels nog geen enkele keer. Bovendien kan hij, als supersub, straffe stats voorleggen. Twaalf doelpunten in amper 827 minuten als Rode Duivel: niemand doet beter. Ook internationaal scoort Batsman goed: slechts drie nog actieve topspitsen zaten sneller aan twaalf treffers voor hun nationale ploeg, Batshuayi doet even goed als Neymar. En zeggen dat de aanvaller bij Valencia nauwelijks indruk kan maken.

Oh ja, Mourinho werd tijdens de voorbije interlandperiodes ook elders gespot. In september woonde hij Engeland-Spanje bij - hij haalde toen zelfs de headlines toen hij over een veiligheidslint struikelde. In oktober trok hij naar Montenegro-Servië. Op het eerste zicht ook een vreemde keuze, omdat er geen van zijn internationals op het veld stonden. Nemanja Matic had enkele dagen voordien afgehaakt met een blessure. Omdat Mourinho klachten heeft over de scouting van United ging hij al meermaals zelf targets bekijken. Toby Alderweireld stond vorige zomer op zijn lijstje. In januari wil Mourinho er nog een centrale verdediger bij, maar zou hij de Duivels al niet voldoende kennen?

AP55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Davy Van Laecke

  @ Ria. Niet opeens , voor velen is Rommelig Luikaku geen goede spits. Sommige mensen hebben smaak.

 • Ria Vanhoyland

  En opeens is BIG ROM niet meer goed genoeg en de BATS een top spits die bij valencia op de tribune plaats moet nemen komaan wat voor mensen zijn jullie en wat voor sporters.

 • marc polfliet

  Natuurlijk missen we spelers zoals De Bruyne, maar ook zeker nu in matchen zoals tegen Zwitserland , nl. Radja

 • wim de smet

  lukaku wordt niet gemist is al maanden aan het sukkelen en zal nooit een topspits worden.Als je dan een harry cain bezigziet dan is het verschil groot. Tegen topploegen vermag lukaku niets en laat ons eerlijk zijn de duivels speelden nog niet veel topmatchen.

 • Jan Dewolf

  De Zwitsers zullen blij zijn en zien hun kansen stijgen nu de gevaarlijkste spits ter wereld er niet zal bij zijn . Batshuayi is niet slecht weegt bijlange niet zo op een verdediging als Lukaku . Hij zal de bal tegen de Zwitsers niet zo gemakkelijk kunnen binnenglijden als tegen Ijsland . Ik vrees dat de drie ploegen Spanje , Frankrijk en België die zich zo goed als zeker waanden van de 1/2 finale er zouden kunnen uitliggen .