Batshuayi krijgt de voorkeur op Origi en Mertens als spits

photo_news
Hét thema bij de Rode Duivels op de trip naar Bosnië is 'de diepe spits'. Is er leven na Lukaku? Chelsea-spits Michy Batshuayi mag zich vanavond bewijzen. Hij krijgt in Sarajevo het krediet van Roberto Martínez. Meteen ook zijn eerste basisplek in een kwalificatieduel bij de nationale ploeg.

Michy Batshuayi of Divock Origi, bij afwezigheid van Christian Benteke? De optie van Dries Mertens als valse diepe spits werd niet ernstig genomen, met name niet door Mertens zelf, die eerder deze week aangaf het voetbal van Napoli niet te kunnen vergelijken met de stijl van de nationale ploeg: "Kijk, het is hier anders dan bij Napoli, waar ik in de bal mag komen. Ik kan me er laten uitzakken, omdat twee spelers over me heen gaan." Bij de Duivels is dat niet het geval. Eden Hazard en De Bruyne gaan niet in de diepte die vrij zou komen. Integendeel. Beiden willen de bal. Het zorgt ervoor dat een variatie met Mertens als 'negen' moeilijk ligt. "Ach, als ik maar speel", haalt hij de schouders op.

De bondscoach liet aanvankelijk niet in zijn kaarten kijken. In de omgeving van Martínez valt te horen dat hij in het voorbije jaar meer dan eens de wenkbrauwen fronste bij de keuzes en looplijnen die Origi nam op training. Van Batshuayi weet Martínez dat hij een alles-of-niets spits is. Als Michy vertrouwen heeft, kan hij álles aan: Engels wauwelen en goals maken. In het Grbavicastadion hoopt de bondscoach vanavond ongetwijfeld op dat laatste.

Speel HIER mee met onze WK-quiz en win twee tickets voor België - Cyprus!

Op de laatste training is Batshuayi alvast het snelst weg.
belga Op de laatste training is Batshuayi alvast het snelst weg.34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nadia Lambrechts

  Wie zegt dat Mertens niet speelt? En eerlijk? Michy is de beste spits van allemaal. Alleen krijgt hij bij Chelsea geen vertrouwen, dat hij wèl kreeg bij Marseille, DAN scoort hij aan de lopende band. Ongewaardeerd op het moment, maar de stress om NU goed te spelen, in zo'n periode is niet mis.

 • christiaan vandenbroucke

  wat ik hier allemaal lees en de weken ervoor en zonder Nainggolan die de pannen van het dak speelt en niet bij de duivels ECHT SCHANDALIG en Martens op de bank zo'n trainer vraagt zelf zijn ontslag en het wordt ECHT tijd zulle dat hij vertrekt en zoals de meeste zeggen ze halen nooit de 2 de ronde

 • Leo Bourgeois

  Benteke niet vergeten. Rommelus is hopelijk niet onze enige keus. Net zoals Naingolan mee moet naar Rusland. Met persoonlijke vetes wordt je niet wereldkampioen.

 • Stefanie Plaetevoet

  Allemaal eens goed artikel lezen ! Mertens' geen diepe spits idd, maar wel op zijn vaste plaats ! Nergens in dit artikel staat dat Mertens' op de bank start ! Alleen dat hij geen diepe spits zal zijn ipv lukaku. En volgens mij is het Hein Vanhaezebrouck ipv Henk. Iedereen zou beter oproep doen om Nainggolan terug in de groep te krijgen .

 • André Van der Poorten

  De buit is binnen , anderen verdienen nu een kans ! Ga ervoor "nieuwe" duivels .

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00