Alderweireld verwacht "lastige wedstrijd" in IJsland: "Ze hadden een offday tegen Zwitserland"

BELGA
"Iedereen weet dat het morgen een moeilijke wedstrijd zal worden", verklaarde Rode Duivel Toby Alderweireld maandag aan de pers in Reykjavik, daags voor het Nations League-duel in en tegen IJsland.

Nochtans liep IJsland zaterdagavond in Zwitserland tegen een 6-0 nederlaag aan in de openingswedstrijd van groep 2 in Divisie A, de zwaarste nederlaag sinds oktober 2001. De Rode Duivels kwamen dan weer als derde terug van het WK en gingen in Glasgow vlotjes op hun elan door, met een 0-4 zege tegen Schotland. "We kennen IJsland goed genoeg om te weten dat ze een offday hadden. In eigen huis zijn ze erg moeilijk te kloppen. Ze hebben ook al gewonnen tegen grote voetballanden. Het is wel duidelijk dat ze zaterdag niet in normale doen waren."

De 29-jarige Alderweireld verzamelt dinsdagavond zijn 84e cap in 94 selecties. "De hele ploeg heeft zin om door te gaan, om te laten zien dat we nog altijd beter kunnen. De Nations League biedt ons daarvoor de mogelijkheid."
Bij Tottenham Hotspur is de verdediger na een lastig seizoen, een gemiste transfer en contractperikelen plots weer basisspeler. "Ik heb moeten vechten voor mijn plaats en het voelt aan als een overwinning voor mij."

Toby Alderweireld.
BELGA Toby Alderweireld.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dave Janssens

    frans ornelis als je de laatste jaren nog maar een klein beetje naar het voetbal gekeken hebt 'weet' je dat IJsland een te duchten tegenstander is. Het is een Giant killer. Die 6-0 pandoering is erg ongewoon. En niemand zegt dat we der bang voor zijn, of kan je ook niet lezen mss? Je moet met die gasten gewoon op je hoede zijn. Zeker tegen sterke landen zijn ze extra gemotiveerd. En iedereen wil winnen van België want dat gaat de wereld rond. Probeer dat in te zien ipv wat onnozel doen.

  • frans ornelis

    ijsland verloor tegen zwitserland met 6-0 als ze daar al bang voor zijn

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00