Aftellen naar WK-loting: zó worden de Rode Duivels reekshoofd

belga
De kwalificatie voor het WK is een feit, nu is het aftellen naar de loting. Die vindt op 1 december plaats in het Kremlin. Om de kansen op een succesvol toernooi te vergroten, is het voor de Belgen van belang om reekshoofd te zijn.

Op die manier vermijden de Rode Duivels enkele kleppers in de groepsfase. De potindeling bij de loting gebeurt op basis van de FIFA-ranglijst. Door de winst tegen Griekenland stijgt België op de virtuele ranking naar plaats vijf. Enkel Brazilië, Duitsland, Argentinië en Portugal gaan ons nog voor. Daar kan ook nog Colombia bijkomen, maar dan moeten José Izquierdo en co vanavond thuis wel Brazilië kloppen.

Zelfs als de Colombianen stunten, staan we op een veilige zesde plaats. Bij de loting op 1 december krijgt naast gastland Rusland immers ook de top zeven het beschermd statuut van reekshoofd. Om hun plekje te bestendigen, winnen de Duivels dus best hun twee resterende WK-kwalificatie-interlands in Bosnië en thuis tegen Cyprus. Kwestie van dichtste achtervolgers Polen, Chili, Zwitserland, Frankrijk en dus ook Colombia achter zich te houden.

Keerzijde is wel dat België dan tegen niet-reekshoofden als Frankrijk, Spanje, Italië en Engeland kan worden uitgeloot, maar dat lijkt toch nog altijd iets beter dan bijvoorbeeld Brazilië, Duitsland of Argentinië.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Callaert

  Waarom altijd die onnozele vragen stellen. Dat de kranten is stoppen met die vragen te stellen. Al wie zulke opmerkingen neerschrijven zijn geen supporters van België. Echte supporters leven nu naar WK 2018 in Rusland toe. En dan zullen we eens praten.

 • Jos Smos

  Je moet toch winnen van Brazilie om kampioen te worden, dus dan maar beter in de 1ste rondr. Komaan Rode Duivels !!!

 • S M

  Radja gemist tegen Griekenland !!!

 • Bon Janssens

  Talent genoeg maar geen ploeg! Veel te traag voetbal, weinig attractief, het enige is wachten tot de match gedaan is en tevreden zijn als ze hebben gewonnen. Meer lol is ef meestal niet aan.

 • Piet Huysentruyt

  Na eerste ronde naar huis, let op mijn woorden

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00