598 aanvragen voor groot scherm tijdens WK

PHOTO_NEWS
De VRT heeft 598 aanvragen ontvangen om wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië op een groot scherm te vertonen. Dat heeft de openbare zender vandaag meegedeeld.

Er werden geen aanvragen geweigerd, maar alle organisatoren krijgen wel de boodschap mee dat de VRT toestemming geeft voor het vertonen van Sporza-beelden op grootschermen op voorwaarde dat aan alle voorschriften is voldaan. Zo moet onder meer ook de toestemming verkregen worden van de Fifa en moet de live-uitzending van begin tot einde vertoond worden.

De aanvragen komen uit uiteenlopende hoeken: het gaat van kleine lokale groeps- en buurtevenementen, cafés, privéfeestjes tot massabijeenkomsten (tot 20.000 deelnemers), al dan niet gecombineerd met andere activiteiten (StuBru in Sportpaleis, Bar Brazil in Lint, Bras-ils in Brasschaat, ...). Er werd ook één toestemming gegeven aan de overkoepelende organisatie voor alle jeugdhuizen. Die toestemming geldt dus voor alle leden, dat zijn meer dan 400 jeugdhuizen.

De VRT biedt de beelden voor iedereen gratis aan, de RTBF vraagt daarentegen in sommige gevallen wel een bijdrage. De Fifa rekent enkel een bedrag aan voor commerciële evenementen, zo staat te lezen op de website. De prijs daarvan is afhankelijk van de capaciteit. Zo betaal je bijvoorbeeld 1.000 dollar (730 euro) als je event minder dan 1.000 toeschouwers kan herbergen en 2.000 dollar als er 1.000 tot 5.000 plaatsen zijn.Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00