“Martínez topfavoriet om bondscoach van Spanje te worden”

BELGA
Volgens El Larguero, een Spaans radioprogramma op Cadena SER, ligt Roberto Martínez in polepositie om Fernando Hierro op te volgen als bondscoach van Spanje. 

Naar verluidt zou de bondscoach van de Rode Duivels helemaal bovenaan het lijstje van bondsvoorzitter Luis Rubiales staan, die onze oefenmeester liever zou zien komen dan andere gegadigden zoals Michel, Luis Enrique en Quique Sánchez Flores.

Martínez zelf reageerde sceptisch op de eventuele interesse. “Mensen in Spanje weten niet veel over mij, dus het zou me verbazen dat de Spaanse voetbalbond echt overweegt om mij aan te stellen.” Bovendien verlengde Martínez kort voor het WK zijn contract bij de Belgische voetbalbond tot 2020 en valt er in bondskringen te horen dat er alles zal aan gedaan worden om de Catalaan aan boord te houden.

BELGA

“Ik heb geen clausules in mijn contract, maar het enige waar ik momenteel op focus is de wedstrijd tegen Brazilië”, zo voegde Martínez nog toe. “Ik werk van project tot project en ik heb geleerd dat je in het voetbal nooit verder mag kijken dan vandaag. Voor mij moet een project iets zijn waaraan je ongestoord kan werken. Het is iets dat verder gaat dan enkel wedstrijden winnen of verliezen”, aldus Martínez.

Fernando Hierro nam daags voor de openingswedstrijd van het WK het bondscoachschap over van Julen Lopetegui nadat naar buiten kwam dat die had getekend voor Real. De Spanjaarden sneuvelden in de achtste finales tegen gastland Rusland.

BELGA54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Bekaert

  Martinez is het beste wat ons kon overkomen , hij is tactisch sterk en kan omgaan met grote spelers , mensen die daar anders over denken hebben van voetbal geen kaas gegeten .!!!!

 • Herbert Verbeeck

  Anti Martinez? Komaan zeg. Steengoede trainer met een mooi palmares Rode Duivels.

 • eric debanne

  Ze mogen hem hebben in Spanje ! Ik heb liever een van bij ons die ook twee talig is !

 • Patrick Vandeputte

  En wie zouden de Anti-Martinez mannen dan wel nemen als bondscoach? Leekens??? Die moet nog 10 % leveren, klopt. Of Chilly Willy Wilmots die de grootste flater aller tijden beging tegen Wales?? Martinez is iemand die wel kan omgaan met vedetten. Dat kan je van de andere 2 absoluut niet zeggen.

 • robert van puyenbroeck

  Onmiddellijk laten vertrekken, het spijtige is dat hij zijn vriendjes dan niet kan meenemen en het voordeel : hij spreekt Spaans, hij was hier de enige nieuwkomer die geen Nederlands of Frans moest leren