"Martínez op de brandstapel" en andere - al dan niet ludieke - protestacties tegen de niet-selectie van Nainggolan

BELGA
De niet-selectie van Radja Nainggolan verhit één dag na de feiten nog steeds de gemoederen. Tal van fans kunnen zich niet neerleggen bij de keuze van bondscoach Roberto Martínez. Het resultaat is een spervuur aan protest. Een overzicht. 

Na het WK in Brazilië moet Radja Nainggolan (30) nu ook de 'mondiale' in Rusland aan zich laten voorbijgaan. Door "tactische redenen" behoort de krijger van AS Roma zelfs niet tot de ruime selectie van 28 namen. Daarbij wel gegadigden als Chadli, Kabasele en Jordan Lukaku. Een doorn in het oog voor veel fans die Nainggolan er uiteraard graag bij hadden gewild. Na de bekendmaking van de selectie volgde heel wat onbegrip voor de keuze van de bondscoach en die werd gekanaliseerd in tal van - al dan niet serieuze - acties. 

De woorden waren nauwelijks uit Martínez' mond of er stonden al enkele sympathisanten van Nainggolan aan de bondsgebouwen in Tubeke. Met een spandoek kwamen zij als eersten in actie tegen de keuze van de Spaanse selectieheer.

Verder roept een Facebook-pagina op tot een tien minuten lange boycot tijdens de oefeninterland tegen Portugal op 2 juni. Na de partij tegen Cristiano Ronaldo en de zijnen maakt Roberto Martínez zijn 23 uitverkorenen bekend, meteen dé kans voor de fans om hun ongenoegen over de niet-selectie van Nainggolan te laten blijken. Wat de boycot moet inhouden, is niet echt duidelijk. De ene actie roept op om het stadion te vullen met Nainggolan-maskers, de ander tot een fluitconcert gericht aan de bondscoach.

100.300 lezers namen op HLN.be deel aan de poll 'Is de keuze van Martinez terecht?' Daarbij zegt 89% van de stemmers duidelijk 'NEE'.

Facebook-pagina wil eerstvolgende wedstrijd Rode Duivels tien minuten lang boycotten.
RV Facebook-pagina wil eerstvolgende wedstrijd Rode Duivels tien minuten lang boycotten.

Verder zijn ook al plannen gesmeed voor een betoging aan het kantooor van de Belgische Voetbalbond. Die opkomst zou volgens het Facebook-evenement vandaag plaatsvinden met ruim 9.000 'aanwezigen'. Benieuwd of het ook écht zo ver komt. 

Ook op andere platformen is de kritiek op Martínez niet te overzien. Het Wikipedia-artikel over de Spanjaard werd gisteren zelfs even aangepast. "‘Op 21 mei raakte bekend dat Martinez Nainggolan niet meenam naar het WK in Rusland, als gevolg hiervan werd Martinez op staande voet ontslagen en op de brandstapel op de Heizel verbrand."

Op Twitter dan weer talrijke reacties van zogenaamde prominenten. Onder meer voetballers Paul-José Mpoku (Standard) en Danijel Milicevic (AA Gent) lieten hun verbazing over de niet-selectie van Nainggolan blijken. Verder ook een stevige reactie van ex-basketbalspeler Pieter Loridon. "DIT krijg je als je een manager - die buitengegooid werd in Engelse middenmoot - samen zet met wereltoppers uit Champions League die daar WEL presenteren én persoonlijkheid hebben! Reactie van de ploeg aub?? RAZEND BENIEUWD NAAR HUN REACTIE!! SHAME!!!"

Alleen al in ons land worden ruim 300.000 tweets verstuurd over de niet-selectie van Nainggolan. Voor een overzicht van de vele reacties op Twitter kunt u HIER terecht.

Tot slot is er ook een website opgericht om ‘Il Ninja’ te steunen. Via www.iksteunradja.be deelden al meer dan 90.000 mensen hun steun aan de middenvelder.

BELGA
Icon Sport169 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Als je zijn levensloop kent en weet van waar hij komt dan is hij een geweldig voorbeeld voor de jeugd, ingrid apers. Vooral voor die jeugd die het niet getroffen heeft bij de geboorte en geen kansen krijgt maar moet vechten tegen de onkansen en deze die je steeds weer dieper willen duwen.

 • Ludo Van Genechten

  Niet selecteren van Nainggolan is misschien in opdracht gebeurd van een persoon (personen) binnen de bond en Martinez heeft hieraan zijn plotse contractverlenging te danken. Ook nog een Brugge speler selecteren zou erover geweest zijn en hiervoor was de 2 jaar niet voldoende.

 • Ronny Popelier

  Beginnen die enkelingen zot te worden. Hoever men zou gaan voor een doorsnee speler. De ploeg rode duivels is geselecteerd en Martinez is de baas. Boycotten, zij die thuis blijven hebben ongelijk en is er plaats voor andere echte supporters die de duivels en Martinez wel steunen.

 • Geert Steyaert

  Steunen de spelers hem wel. Wel kom dan op voor radja. Of bang voor jullie plaatsje toch.

 • Christian Van der Auwera

  Rode duivels zonder ballen trek aan één zeel en zeg da Radja mee moet of dat jullie niet spelen.watjes.