"Levensgevaarlijk" en "van bij jeugd geleden dat ik op zo'n slecht veld speelde": Belgen hebben bedenkingen bij grasmat

photo_news
De grasmat in het aftandse Grbavicastadion in de Bosnische hoofdstad Sarajevo lag er erbarmelijk bij na de zware regenval van de voorbije dagen. Thomas Vermaelen en Kevin De Bruyne uitten na de partij hun onvrede over het dramatische veld.

"We hadden gisteren/vrijdag tijdens de training al gezien dat het veld er slecht bij lag en dus wisten we min of meer waar we ons aan konden verwachten. De vele regen van de afgelopen 24 uur heeft er echter voor gezorgd dat het echt onbespeelbaar was. Voor mij persoonlijk is het van bij de jeugd geleden dat ik nog op zo'n slecht veld gespeeld heb", vertelde Thomas Vermaelen na de 3-4 overwinning in Bosnië-Herzegovina, waardoor de Rode Duivels ongeslagen blijven en op koers zitten voor het reekshoofdstatuut bij de WK-loting in Moskou.

Dinsdag zakt Cyprus op de slotspeeldag naar Brussel af. Bondscoach Roberto Martinez liet eerder deze week al verstaan dat hij niet van plan is de blessuregevoelige Vermaelen twee wedstrijden op rij te laten spelen. Vermaelen zit immers met een tekort aan wedstrijdritme omdat hij bij FC Barcelona op een dood spoor zit. "Ik voel me fit en zou wel graag spelen tegen Cyprus. Ik denk wel dat ik het zal aankunnen, maar het is uiteindelijk de coach die beslist."

photo_news


De Bruyne: "Het was levensgevaarlijk"

Ook Kevin De Bruyne had zijn bedenkingen bij de grasmat in het Grbavicastadion. "Eigenlijk was het levensgevaarlijk. Je zag spelers de hele tijd uitschuiven en passen kwamen niet aan."

photo_news


photo_news7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiaan Goethals

  Tielemans had daar blijkbaar geen last van. Die gast heeft een goede wedstrijd gespeeld met een zeer goede passing, niet?

 • Roger Deprez

  Kevin moet zorgen dat het draait door zijn inzicht en passes maar dat lukte matig door het zeer slechte veld en hij speelde daardoor een mindere wedstrijd,maar hij legde niet tegen staande toch heel veel kilometer af. Veruit de beste man op het veld was Carrasco, voor durend van de verdediging naar boven in de aanval en terug. Met alle respect voor Vermaelen maar tegen wereld toppers zal het niet gaan in het midden en zeker niet als hij geen speel minuten krijgt bij zijn club.

 • Chris Drulle

  Batshuayi miste tot 3x toe een reuzekans , het zal waarschijnlijk het slechte veld zijn. Mocht Lukaku die kansen missen dan zouden er nogal reacties op komen.

 • Herman Thys

  De wei mag er dan nog slecht bijliggen, levensgevaarlijk wordt het pas als er ook geschoten wordt.Het is niet omdat je een slechte match speelt dat je excuses moet zoeken.Iedereen heeft er wel eens last van Kevin maar op de brusselse biljard zet je dat recht en is deze non- match vergeten; als je eens op je plaats mag spelen .

 • Freddy De Wulf

  Op zo'n patattenveld kun je niet goed voetballen. Ook De Bruyne niet. Het probleem is dat de huidige voetballers gewoon zijn om op biljartvlakke velden te spelen. Maar toch, zo'n veld kan niet meer in 2017.