"Ik heb mij doodgelachen": Vincent Kompany hekelt commotie rond rapper Damso

BELGA
Het heeft me doen lachen, ik heb me echt doodgelachen", verklaarde Vincent Kompany donderdag over de commotie rond Damso, die het WK-lied voor de Rode Duivels zou maken. Begin maart besliste de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) de samenwerking met de rapper te stoppen. "Het is surrealistisch, maar we hebben ons zelf in die situatie gebracht."

"De artiest doet zijn ding, hij verschijnt op het podium en verkoopt albums. Het is niet aan ons en de media om te oordelen over wat hij doet, het publiek moet dat doen. Hij alleen is verantwoordelijk voor zijn populariteit. Dat de bond niet geanticipeerd heeft op de problemen is surrealistisch en heeft me doen lachen, want we hebben ons zelf in die situatie gebracht. De grote winnaar van dit verhaal is Damso, dat is zeker."

Het was de Vrouwenraad die eiste dat de samenwerking met Damso werd stopgezet wegens de expliciete teksten van de rapper. Daarna lieten de sponsors van de KBVB in een gezamenlijke brief aan de bond weten dat ze ernstige bedenkingen hadden bij de keuze voor Damso. Uiteindelijk besliste de KBVB begin maart de samenwerking te beëindigen.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Bocque

  Ze lachen met België in het buitenland ook met de keuzes die ze hier allemaal maken. Hopelijk moeten we binnenkort weer niet lachen met "De rode duivels" !

 • Annelies Vandenbroeck

  Vraag eens de mening van je vrouw en moeder, beste vriend. Maar ja, macho s hebben lak aan de mening van een vrouw, kunnen ze enkel uitschelden. Loosers. Ik hoop dat jullie er uit geshot worden van dag 1.

 • Jonathan Wouters

  Nee Company, de Belgische kijker is de grote winnaar omdat we niet naar die vuilbekkerij moeten luisteren. Damso is winnaar noch verliezer, voor hem verandert er niets. Jij bent voor mij wel veranderd in een loser, dit had ik niet van jou verwacht.

 • eric debanne

  Zou hij nog lachen als ze dit over zijn vrouw of kinderen zouden zeggen al zingend ???

 • Mark Marken

  Duidelijk niet de slimste, onze Vincent.