"Horror Show" en "voetbal recht uit de hemel": Schotse media danig onder de indruk van Martínez' "moordmachine"

Michy Batshuayi fen Thorgan Hazard.
Photo News Michy Batshuayi fen Thorgan Hazard.
Niets dan lof na een nieuwe demonstratie van de Rode Duivels, ook vanuit de Schotse kant. Zij werden gisteravond het slachtoffer van Martinez’ "moordmachine”. En of de Schotse pers de loftrompet over onze Duivels steekt. Een overzicht.

Herald Scotland: "Martinez beschikt over een selectie met ervaring zat"

“Je moest geen Hercule Poirot om vooraf uit te vogelen dat Schotland moeilijk een resultaat zou kunnen boeken tegen dit België”, meldt Herald Scotland dan weer. “Zelfs met het thuisvoordeel was het een lastige opdracht om met dit elftal in volle opbouw, onder een nieuwe manager, het nummer drie van het WK partij te geven. Roberto Martinez beschikt over een selectie met ervaring zat. Met spelers die uitkomen voor de grootste en meest prestigieuze clubs in Europa. Schotland was nochtans indrukwekkend begonnen, maar ze drukten op de zelfvernietigingsknop. Ze schonken de Belgen drie van de vier goals dankzij onnodige en onvergeeflijke fouten.”

Herald Scotland.
rv Herald Scotland.

Daily Record: "Hampden horror show"

"Een pijnlijk pak slaag. Misschien is dat wel de beste manier om de match tussen Schotland en België te omschrijven", klinkt het bij de Daily Record. "België was vroeger bekend om hun chocolade, nu kent de hele wereld het land dankzij hun nationale ploeg. Een moordmachine is het. De Belgen scheurden de Schotten in stukken in de 'Hampden horror show'. Eden Hazard en Romelu Lukaku waren fantastisch. De avond begon met licht optimisme voor de Schotten, er ging een frisse wind door de selectie, maar eindigde in een zuivere nachtmerrie. Gelukkig bleef het 'maar' 0-4."

Daily Record.
rv Daily Record.

The Scottish Sun: "Ze voetballen recht uit de hemel"

"Godzijdank was dit maar een blitzbezoek van de Belgen aan Schotland”, schrijft The Scottish Sun. “The Tartan Army bleef achter met het gevoel dat ze niet snel genoeg het land konden verlaten. God weet wat dit briljante België met Schotland had gedaan als ze deze oefenmatch serieus namen. Roberto Martinez heeft een team dat voetbalt recht vanuit de hemel. Hij heeft een uitstekend gedrilde groep van wereldsterren. Het laatste fluitsignaal kon voor Schotland niet snel genoeg komen.”

rv

STV News: "Afgeranseld door de Belgen"

"Schotland heeft zijn laatste test in aanloop naar de Nations League met 0-4 verloren. Man. United-aanvaller Romelu Lukaku maakte er 0-1 van, dan volgde een heerlijke goal van Eden Hazard na rust en ook Michy Batshuayi scoorde nog twee keer. De mannen van Alex McLeish werden afgestraft voor een reeks fouten door de ploeg die de halve finales van het WK speelde. Een afranseling."

STV News
rv STV News

BBC Scotland: "Hazard op de troon" 

"McLeish leed zijn vierde nederlaag in vijf wedstrijden toen Schotland meedogenloos werd vernietigd door België. De Schotten streden in de eerste helft, maar stortten na de pauze volledig in. De Belgen creëerden, met Hazard op de troon, gevaar langs alle kanten. Ze kunnen defensies ontmantelen. Zeker als je een doodwens hebt, zoals de Schotse verdediging in deze match had. Als Belg kan je dit mooie spel verwachten. Als Schot was dit vooral een pijnlijke avond." 

BBC Schotland51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc germeau

  Voor sommigen zal het nooit goed genoeg zijn

 • Barbara De Weerdt

  Een vriendenmatch tegen Schotland en velen halen de superlatieven boven...Zou erg zijn, moesten ze der tegen verliezen of gelijkspelen zoals vroeger zo vaak gebeurde. Bovendien hebben ze feitelijk maar één goal effectief gescoord zonder een fout van een Schot. En hadden ze dus evengoed met maar één - nul gewonnen...

 • Johan Billiet

  Veel lateraal spel en weinig versnellingen, zoals gewoonlijk.Nu ja...was maar een vriendematch, is dan wel OK Maar gewoon 3 goals cadeau gekregen van de Schotten. Een Carrasco die zoals altijd (te)egoïstisch speelt, net als T Hazard. En die Kastanje is geen back up voor Meunier, da's wel duidelijk geworden. Boyoya speelde sobere maar degelijk match. Waarom eens geen Trossard geprobeerd ..? Neen Martinez...vertrek aub zo snel mogelijk naar de PL...

 • Nico Lietaert

  Lukaku zo blijven ophemelen? Waarom eigenlijk? Batshuayi is stukken beter.

 • danny janssens

  Lukaku fantastisch??? Heeft waarschijnlijk tweede helft van Batsman geanalyseerd. Voor mij een echte spits.