“Hij zit niet goed in zijn vel”: bankzittersstatuut van Kompany in Manchester is wel dégelijk zorgwekkend voor de Rode Duivels

Vincent Kompany.
AFP Vincent Kompany.
Zijn staat van verdienste noopt tot voorzichtigheid. Wat niet wegneemt dat déze Vincent Kompany (32), ook als hij fit is, een zorgenkind blijkt geworden. Aan een ­ambassadeur van Man City ­hebben de Rode Duivels weinig.

Een Instagrampost bleef uit. Evenals een tweet. Vincent Kompany blonk de afgelopen 36 uur uit in... stilzwijgen. Hét gezicht van deze Gouden Generatie. De vice-aanvoerder. Hij die vorige week nog luidop filosofeerde over de oprichting van een BeNe-liga en over elk thema wel een (uitgesproken) mening heeft, liet in Luzern de mixed zone voor wat ze was. Geen zin in een mea culpa. Of in een kritisch discours. Wellicht beseffend dat een gematigde analyse weinig geloofwaardig zou overkomen. Tijden veranderen. Sneller dan je denkt zelfs. Een goeie drie jaar geleden sprak Kompany de natie toe. ­Micro in de hand, een speciaal ontworpen T-shirt – #Tous­enFrance – rond de borstkas. Dimitri Vegas & Like Mike hadden even voordien de Heizel omgedoopt tot Tomorrowland, na de kwalificatie voor het EK 2016, toen Kompany al knipogend pochte. “Vandaag mogen we chauvinistisch zijn. De Nederlanders liggen eruit en wij zijn nummer één!”

BELGA

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dalisz Fara

  Altijd sympathie gehad voor de Duivels. Totdat Kompany kraaide van vreugde dat Nederland niet en de Duivels wel gekwalificeerd waren. En dit nog bijna belangrijker leek dan hun eigen succes. Ondanks het anti-voetbal van Frankrijk was ik blij dat ze de Duivels degradeerden naar de troost finale.

 • Leo Marien

  Waarom nu een zondebok zoeken? Voor een slechte halve wedstrijd en het vervangen van 7 titularissen? Over arrogantie gesproken.... onze supporters, die zijn pas arrogant.

 • joannes Roderigas

  heeft nooit goed in zijn vel gezeten, en is versleten.

 • Freddy Van Yperzele

  Iemand die niet mee traint moet dan ook niet spelen , en mascottes vind je overal die kunnen ook woordvoerder zijn, Kompany is al 3 jaar op pensioen , maar vangt nog steeds de volle pot.

 • Bram Collins

  Kompany, waar hij goed in was, plezier hebben en een ploeg als Nederland afzeiken, toen ze zich niet voor Rusland gekwalificeerd hadden. En nu doet hij een voorstel voor een Benelux voetbalcompetitie. Alstublieft niet.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00