"Geen concurrentie, maar respect tussen Courtois en Mignolet"

BELGA
De Rode Duivels overmorgen in en tegen Andorra hun voorlaatste EK-kwalificatiewedstrijd af. Volgende week dinsdag sluit het nationale voetbalelftal zijn campagne af in het Koning Boudewijnstadion in Brussel het duel tegen Israël. Bondscoach Marc Wilmots liet zoals gewoonlijk nog niet echt in zijn kaarten kijken, maar rekent wel op Simon Mignolet om het Belgische doel te verdedigen.

Door de blessure van eerste doelman Thibaut Courtois krijgt Liverpool-goalie Mignolet zijn kans in doel. "Simon is altijd heel professioneel geweest. Het was niet altijd makkelijk voor hem als tweede doelman. Maar chapeau voor zijn manier van werken, zijn professionele instelling en het plezier dat hij heeft in de groep", looft Wilmots zijn doelman. "We hadden al afgesproken dat Mignolet zou spelen tijdens de oefenwedstrijden en tijdens eventuele barragewedstrijden. Dat waren mijn mogelijkheden om aan hem te geven." Het is al van 19 november 2013 geleden dat Mignolet nog eens tussen de palen stond voor de Rode Duivels. Toen verloren de Belgen een oefenpot met 2-3 van Japan.

Courtois komt kijken
De bondscoach hamert er ook nog eens op dat er geen probleem is tussen Courtois en Mignolet. "Er is geen concurrentie tussen hen, maar veel respect. Courtois heeft al gebeld of hij kan langskomen tegen Israël. Dat is een bewijs dat we een hechte groep zijn."

Eerste EK sinds 2000
Als de troepen van Marc Wilmots zaterdag Andorra verslaan, plaatsen ze zich rechtstreeks voor het EK in Frankrijk in 2016. Het zou de eerste keer sinds 2000 zijn dat België opnieuw aan een EK mag deelnemen, toen gebeurde dat als gastland (samen met Nederland). De laatste keer dat België het EK-ticket afdwong via de voorrondes, dateert al van 1983.

Photo News