"Eden Hazard is een leider met zijn voeten"

EPA
Eden Hazard wordt zoals bekend de kapitein van de Rode Duivels op het komende EK in Frankrijk. De smaakmaker van de Duivels en Chelsea - die de geblesseerde Vincent Kompany vervangt als aanvoerder - is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar dwingt volgens bondscoach Marc Wilmots vooral veel respect af door zijn manier van spelen.

"Ik heb verschillende leiders in mijn spelersgroep", verduidelijkte Wilmots na de eerste training van de Belgen aan zee. "Eden is er daan één van, maar Eden is ook Eden. Hij is een leider met zijn voeten, hij laat zijn voeten spreken. Op die manier draagt hij de ploeg, hij moet zijn eigen persoonlijkheid bewaren", klonk het.

Hazard heeft een heel moeilijk seizoen achter de rug bij Chelsea, al deed hij het de laatste weken wel opnieuw uitstekend bij de Blues. "Eden is een uitstekende voetballer maar is ook nog altijd maar 25 jaar. Als je dan ziet wat hij in Frankrijk (bij Lille) en in Engeland (bij Chelsea) allemaal al gepresteerd heeft, mag je gerust zeggen dat dat niet slecht is. Hij heeft ook enorm veel zin in dit EK, maar té veel zin is ook niet goed. Je mag niet forceren. Dat heb ikzelf als speler tweemaal gedaan tijdens een WK, je moet zo ontspannen mogelijk proberen zijn. Ik verwacht van hem dat hij efficiënt is en zijn kwaliteiten toont. Dat hij dribbelt, assists geeft en scoort. Hij vindt bij de nationale ploeg ook makkelijker de weg naar doel en met zijn positiewissels kan hij de tegenstander pijn doen."

BELGA
EPA
EPA
EPA