“Bij België speel ik met soort van woede in mij. Ik kreeg in mijn eerste jaren als Duivel veel kritiek en nu wil ik die negatievelingen de mond snoeren”

BELGA
45 goals in 79 wedstrijden: dat is het indrukwekkende rapport van Romelu Lukaku bij de Rode Duivels. In de Nations League-wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Zwitserland was hij met twee goals andermaal de grote man, maar toch liep het in de nationale ploeg niet altíjd van een leien dakje voor Big Rom

Dat geeft hij ook toe in een interview met de videoploeg van Manchester United. “De eerste twee, drie jaar had ik het knap lastig bij de nationale ploeg. Mensen zeiden dat ik daar niks te zoeken had. Ik heb heel veel negatieve dingen gehoord en daarom speel ik altijd met een soort woede in mij wanneer ik het shirt van de Rode Duivels aantrek. Ik wou die negatievelingen de mond snoeren. En dat is gelukt.”

“Nu wil ik met mijn land een prijs winnen, maar ik wil mijn doelpuntentotaal zo hoog mogelijk opkrikken”, gaat het ambitieus verder. “Zo hoog zelfs dat niemand het ooit nog kan verbeteren. Dan kan ik achterover leunen en zeggen: ‘Zie je wel?’”
109 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven Peeters

  Terecht door de mand gevallen, nu wekelijks op de bank, en zodra Mourinho vertrekt kan hij terug naar een counterploegje a la Everton of Crystal Palace.

 • René Van Halen

  Lukaku zou beter een beetje aan zelfkritiek doen. Soms is hij echt niet goed bezig.

 • eric debanne

  Ja hij kan scoren maar niet voetballen met zijn beperkte techniek en heeft geen speelvisie ... Kijkt hoe hij het doe bij Manchester United : geen vete !

 • rudy de clerck

  Luikaku bij Manchester United. 11 matchen 4 doelpunten O assist

 • mark didden

  Topspeler. Wie dat daar anders over denkt kent geen ballen van het spelletje en kan beter naar tennis kijken.