Rijk van Bayat op Anderlecht definitief uit: “Doen geen inkomende transfers met gecontesteerde makelaars”

Photo News
Het rijk van Mogi Bayat op Anderlecht is definitief uit. “We doen geen inkomende transfers met gecontesteerde makelaars.” Da’s duidelijk.

Er was een tijd dat Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zowat elke deal op Neerpede afhandelden. Michael Verschueren heeft er evenwel komaf mee gemaakt, alleen staat ook hij soms met de rug tegen de muur. Het gebeurde deze week nog met Kara Mbodj. “Wij wilden de speler graag terug, FC Nantes stelde Bayat aan voor hún kant van het dossier. Zo was hij er toch bij betrokken. Ach, we hebben dat netjes afgehandeld, professioneel en rationeel.”

In de toekomst zal dat op dezelfde manier gebeuren. “Als één van onze spelers, die in het verleden met - laat ons zeggen - Mogi werkte, enkel via hem vertrekken wil, dan zijn wij verplicht aan tafel te zitten. Maar ik kan jullie wel verzekeren: wij zullen sowieso geen inkomende transfers doen met gecontesteerde makelaars.” Figuren als Siljanovski en Veljkovic, beiden genoemd in Operatie Propere Handen, zijn dus ook niet langer gewenst.

Mogi Bayat.
BELGA Mogi Bayat.

Geen makelaars in hotel

Opvallend overigens: terwijl het in de Spaanse spelershotels stikt van de makelaars, zijn er in Torre Pacheco bij Anderlecht... nul. “Om de kalmte te bewaren.” Nochtans is er versterking nodig. “Maar we wachten het einde van de stage af om knopen door te hakken.”

Zondagavond, na de partij tegen Heidenheim, is er een vergadering met de sportieve cel. Het voorbereidende werk is echter al achter de rug. De verwachting is dat Anderlecht zich defensief niet meer zal versterken, maar wel op het middenveld en voorin. De kern moet ook afgeslankt worden.

Marc Coucke (l) en Michael Verschueren.
BELGA Marc Coucke (l) en Michael Verschueren.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LUC HUON

  Wat Rsca ook zegt of doet probeert men in een negatief daglicht te plaatsen, nog een geluk dat ze geen trainer hebben die een paar dagen op kosten van de staat gelogeerd heeft wiens resultaten sindsdien niet denderend zijn en vruchteloos wacht op een kontrakverlenging. Hier is men waarschijnlijk achter de schermen druk bezig en verlenen de media hun stilzwijgende medewerking.

 • luc van der maelen

  Als een speler zegt ik werk met bayat en jij wil die speler dan zal je met bayat moeten handelen zo simpel Is dat en niet anders

 • Dirk Daems

  tot ze weer niemand vinden die naar Anderlecht wil komen of er geen enkele ploeg hun reeks afdankertjes wil... hahahahaha heiliger dan de paus.... en uiteraard is de gewone voetballiefhebber oerdom en gelooft die alles .... wat een klucht weer

 • Monique Asaert

  Dan zijn er andere goed mee. Ik versta ze niet, de voetballers,als ze een advocaat nemen om hun transfer mee af te handelen, heb je toch geen probleem meer.

 • Nick Saenen

  Zo kan je altijd wel de onschuldige uithangen.. we werken niet meer samen met... Maar als de speler dat wil... Dus zever