Reviewcommissie roept Dalsgaard op het matje voor vliegende tackle op Vormer

Photo News
De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag naar aanleiding van de zesde speeldag van de play-offs in de Jupiler Pro League beslist Zulte Waregem-rechtsachter Henrik Dalsgaard en Standard-aanvaller Orlando Sa te laten vervolgen door het Bondsparket. Dat liet competitiemanager Thibault De Gendt vandaag weten via Twitter.

Dalsgaard kwam gisteren op het veld van Club Brugge (2-1) weg zonder sanctie na een tackle met twee voeten van de grond op Club Brugge-middenvelder Ruud Vormer. Scheidsrechter Alexandre Boucaut hield de kaarten verrassend op zak.

Sa gaf vrijdag in de beginfase van de thuiswedstrijd tegen Union (3-1) een elleboogstoot aan Gertjan Martens, die enkele minuten later het veld moest verlaten. Scheidsrechter Luc Wouters gaf Sa de gele kaart, maar door de tussenkomst van de Reviewcommissie krijgt de fase nog een disciplinair staartje.

Beide spelers moeten zich volgende week dinsdag (9 mei) verantwoorden voor de Geschillencommissie van de KBVB.

De Reviewcommissie analyseerde naar aanleiding van de vijfde speeldag van de play-offs negen fases. Van de zesde speeldag, waaruit de vervolging voor Dalsgaard en Sa volgt, werden dertien fases onder de loep genomen.