Exclusief voor abonnees

Rapport onafhankelijke experts pleit voor allesomvattende aanpak fiscale gunstmaatregelen: 25 miljoen extra voor fiscus, RSZ blijft ongemoeid

Pro League-voorzitter Peter Croonen.
Photo News Pro League-voorzitter Peter Croonen.
Het beruchte expertenpanel van de Pro League heeft zijn rapport klaar. Het doel: de staatskas 25 miljoen euro opleveren. En dat zonder aanpassing van het RSZ-plafond.

Makelaars die lijntjes hebben lopen met scheidsrechters. Valse scoutingsfacturen. Zwartgeldcircuits. Gigantische fiscale voordelen. Banken die rekeningen van clubs schrapten.

Dat er de voorbije jaren wel wat fout is ­gelopen in het Belgisch voetbal is een understatement. Terwijl er ondertussen vanuit het wereldje slechts zeldzaam zelfkritiek kwam.

Daarom kwam Pro League-voorzitter Peter Croonen met een idee. Een ‘dream team’ ­samenstellen van onafhankelijke experts, en hen een doorlichting laten maken van het voetbal en bij uitbreiding de hele sportsector.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis79 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Buckens

  Wie bevoordeelt men: 20 van de spelers in de hoger betaalde afdelingen zin Belg , de rest zijn buitenlanders, de clubs zijn de helft in buitenlandse handen. Onze ploegen in de nat afdelingen bakken er niets van en onze nationale ploeg is samengesteld uit spelers die in het buitenland spelen. De sporten die geen dikbetaalde spelers hebben doen het internationaal beter dan de andere. De onafhankelijke experts voor 3/4 verbonden met de dikbetaalde sporten, met wie lacht men.

 • Pieter De Ruyter

  En wanneer mag ik eens gaan onderhandelen over wat ik fair vind om te betalen?Iedereen gelijk voor de wet wat een gezever. .

 • FRANS DE ROUCK

  Ze lachen gewoon met de werkende mensen die kaal geplukt worden door de dienst belastingen en de volle pot rsz moeten afdekken.Nu is het aan de politiek om orde op z

 • Stefaan De Vos

  Expertenteam met Johan VDL die ooit de lage RSZ-regeling in het leven riep om dure basketbalspelers uit VS naar Oostende te kunnen halen, en T. Van den Spiegel, die als ex-basketter bij de fameuze Optima bank van Piquer als private-banker aan de slag ging om de middelen van goedbetaalde sportlui binnen te halen. Betrouwbare leden van het experten-panel? De sporters dragen amper bij in RSZ-kas maar halen er wellicht veel uit bij letsels in sportverband?

 • jean-pierre Vermyle

  waarom trekt men de minimumlonen van niet europese voetballers n,iet op tot 420000 euro bruto per maand,zoals in nederland en andere landen?? in nederland maakt men wel een onderscheid tussen - 21 en ouder.voor -21 is het ongeveer de helft.wanneer komt er een minister van financien met tewerkstelling met haar op hun .....