Raes: "Aan Extra Time-tafel zitten enkel specialisten. Ook ik wil álles weten over voetbal"

Joost Joossen
Frank Raes leidde 'Extra Time' al ruim 200 keer in goede banen. De éminence grise van de VRT-voetbalcel lokt elke maandagavond heel wat voetballiefhebbers naar Canvas en is naar eigen zeggen een "gelukkige presentator". "En ik denk nog lang niet aan mijn pensioen", aldus de 62-jarige journalist in een interview met onze krant.

Met een gemiddelde van van ruim 223.000 kijkers kan 'Extra Time' uitstekende cijfers voorleggen en dat werkt duidelijk motiverend. "Zelfs met een gebroken been zou ik naar de studio van 'Extra Time' komen, denk ik", aldus Raes. "Ik heb het programma trouwens al gepresenteerd na een knieoperatie. Met krukken naar de studio. Dat gaat, hé. Ouwe rotten denken nu eenmaal zo."

"Canvas staat vooral voor kwaliteit en dat blijft voor ons dus het belangrijkste criterium. Met Thibaut Courtois hadden we vorige week een echte topper te gast, maar eigenlijk hebben we al een heel seizoen geluk. Anderlecht-patron Herman Van Holsbeeck, Onur Kaya, Stefano Denswil: ze komen allemaal. Ze zitten aan een tafel waar alleen maar specialistenzitten, mannen die voetbal ademen. Ons vast panel is niet geweldig uitgebreid, maar zit wel goed in elkaar. Dat zorgt er ook voor dat de gasten hun ding kunnen doen. Alles gebeurt bovendien spontaan, er wordt niets vooraf afgesproken. Mannen als Jan Mulder willen dat niet. Als Mulder of Joos op dreef zijn, moet je hen ook gewoon laten doen."

Photo News

"Denk nog niet aan pensioen"

Voor de sportfanaten die het werk van Raes niet erg hoog in het vaandel dragen, heeft de man van Cath Luyten bovendien mider goed nieuws. "Ik ben niet bezig met mijn pensioen. Als het zover is, zie ik wel wat er op me afkomt. Maar dus voor alle duidelijkheid: ik ben daar nog lang niet mee bezig. Ik wil nog altijd alles weten over het voetbal en ik ben in 'Extra Time' de gastheer die weet waar het over gaat."