Racing Mechelen krijgt steun van Mel Gibson als Braveheart

D-Day vanavond voor Racing Mechelen. De club uit de Proximus League, onze nationale tweede klasse, heeft heel wat financiële zorgen aan het hoofd. Er wordt zelfs met het idee geopperd om het Oscar Vankesbeeckstadion de rug toe te keren, maar dat pikken de fans niet. Ze roepen daarom de hulp in van een wel zeer opmerkelijk figuur.

Vandaag staat er een belangrijke algemene vergadering op het programma waarin de toekomstplannen van het financieel geplaagde Racing Mechelen wordt aangekaart. Volgens een uitgelekt plan verkoopt de club het Oscar Vankesbeeckstadion aan een consortium rond bouwbedrijf IBO dat er woningen zal neerplanten. Dat schiet in het verkeerde keelgat bij de supporters.

Die fans hebben ondertussen de groep 'Stand Your Ground' opgericht. "Kom met ons, onze hondstrouwe supporters en ons nieuw bestuur praten. Racing moet terug leven, Racing moet terug een toekomst hebben", klinkt het in een boodschap naar de fans. Er is ook een heuse trailer gemaakt om de die-hards vanavond te verzamelen aan het Oscar Van Kesbeeckstadion. Zo willen ze de stem van de supporter laten weerklinken wanneer de algemene vergadering aan de gang is.

Supporter schiet bij
Op financieel vlak is het al heel het seizoen huilen met de pet op voor de club met stamnummer 24. Na de achtste finale van de beker tegen Anderlecht werd duidelijk dat er enkele spelers al maanden niet werden uitbetaald. Supporter Marcel Michiels liet daarop zijn goed hart zien en stopte zijn zuurverdiende centen in zijn favoriete ploeg. Een maat voor niets zo blijkt nu.

Photo News