Wolf zet Genk op scherp: “Als we spelen zoals tegen Anderlecht, maken we nul procent kans op play-off 1”

BELGA
Kerstvoetbal is nieuw voor de Duitse trainer Hannes Wolf, die zo met Genk wel een kans krijgt om de kater tegen Anderlecht door te spoelen. Alles moet donderdag wel beter tegen Eupen, en daarna kan Wolf de winterstop goed gebruiken om het voetbal op te poetsen: “Want als we spelen zoals in Anderlecht, maken we nul procent kans op play-off 1.”

“Kerstvoetbal was ik in Duitsland niet gewoon, maar ik hou daar wel van”, zegt Wolf op het persmoment, twee dagen voor het duel tegen Eupen. “Los van kerstmis hou ik ervan om in Genk en bij het team te zijn. Ik heb ook geen probleem om op kerstdag te trainen.”

De wedstrijd tegen Eupen geeft Wolf en Genk de kans om de winterstop alsnog met een goed gevoel in te gaan. Want de uitslag en prestatie in Anderlecht stond haaks op de Genkse positieve curve en zes op zes tegen Cercle en Waasland-Beveren. Zeges die Wolf niet wil relativeren: “Je ziet dat die clubs afgelopen weekend ook wonnen. We moeten niet alleen over problemen spreken, maar onze match tegen Anderlecht was wel een ontgoocheling. Niet alleen door het verlies, maar ook door de manier waarop. We draaien daar niet rond de pot over. Ik wil niet te veel terugblikken op Anderlecht, want we kunnen het niet meer veranderen, maar we moeten er lessen uit trekken.”

Onze huisanalist Marc Degryse ziet een te brave groep bij Genk, die niet in staat is de mouwen op te stropen als het voetbal niet vlot loopt. Of Genk persoonlijkheden mist? “Dat vind ik niet”, zegt Wolf. “Maar het is waar dat we tegen Anderlecht geen ontsnappingsroute hadden. Die kan je vinden door compact te spelen, duels te winnen en te leunen op een sterke defensie. Maar dat is iets complex. We zullen werken aan die zaken die nog niet zo goed lopen.”

Photo News

De winterstop komt in die zin niet ongelegen voor Wolf. Sinds hij bij Genk arriveerde,  speelde hij haast altijd midweekse matchen waardoor de trainingsintensiteit in de week lager ligt. “Dat is nu voor het eerst anders. Sommige spelers moeten zich daar zelfs aan aanpassen. Ik kijk uit naar de trainingen in de winterstage, maar onze gedachten zijn nu eerst 97% op Eupen. Alle energie moet naar Eupen gaan. We moeten nu een beter gezicht tonen tegen hen.”

Wolf maakt een grapje op de vraag wat hij zich wenst voor nieuwjaar aan versterking: “Twee nieuwe linksachters”, lacht hij, terwijl de Genkse linksachter Neto Borges naast hem zit. “Neen, we praten nooit over posities en namen. Goede nieuwe spelers vinden in de winterstop is niet makkelijk, maar het is altijd de verantwoordelijkheid van de club om te zoeken naar de best mogelijke kern. Genk heeft in het verleden bewezen sterk op de transfermarkt te zijn en spelers goed te ontwikkelen.” Anderzijds moet Wolf hopen dat sterkhouders als Samatta of Berge in de break niet verkassen: “Ik vrees dat niet. Ik heb daar geen signalen van.”

Na de winterstop moet Genk de inhaaljacht voltooien om zich in de topzes te nestelen. Mocht dat niet lukken zou Genk de eerste landskampioen zijn die daarin het volgende seizoen niet slaagt. Na de break herstart Genk met een lastig programma met twee uitwedstrijden op Zulte Waregem en AA Gent. “Ook daarom is het belangrijk nu tegen Eupen te winnen, om aansluiting te zoeken bij de topzes. Het is duidelijk dat we alleen kans op play-off 1 maken als we echt goed collectief presteren. Als we spelen zoals in Anderlecht, dan geef ik Genk nul procent kans.”

BELGA7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jacqueline SERNEELS

  Wolf heeft al 3 kangoeroes doodgebeten ook.

 • jenny charels

  Wolf: bij de laatste 2 clubs waar hij in dienst was ... ontslagen. Dan ettelijke maanden zonder werk .... Wolf komt nog niet tot aan de enkels van Mazzu. Maar ja, het bestuur moest een zondebok vinden voor hun EIGEN falen en .... Wolf was een goedkope trainer, wat belangrijk is voor het gierige Genks bestuur. Ze hebben daar blijkbaar nog nooit gehoord van een oude wijze spreuk "gierigheid bedriegt de wijsheid".

 • Richard Gijbels

  voetbal begint van de doelman en die was zondag de beste en dan niemand op niveau en wat een trage opbouw vanachter als je hoge druk wil zetten moet je dat met zijn allen doen en zeker vanachter geen pullen breien en iedereen terug in positie laten komen dit was met Mazzou zo ,en wordt verder gezet, jammer want dit deed Clement wel en zie je bij Brugge weer Richard Gijbels

 • FRANS DE ROUCK

  Volgens de gotz specialist De Cond" kon Mazzu het niet!!! Nu blijkt duidelijk dat het feitelijk De Condéis die er geen bal van kent! De Duitser heeft het juiste profiel! Mazzu had dat ook!! Maar De Condé heeft allezins de verkeerde spelers aangetrokken. Nu nog eens de kassa doen klinken met de verkoop van Berger en uiteindelijk zal ook de Duitser niet goeg genoeg zijn .

 • Marc Fonteyn

  Kom op Racing. Jullie moeten het kunnen.