VIDEO. Ook landskampioen Genk begint eraan (al zijn ze niet met veel)

Photo News
Als allerlaatste van de eersteklassers begon vandaag ook landskampioen Racing Genk aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

Gisteren werden de spelers op de club verwacht om hun medische en fysieke testen te ondergaan. Later op de middag werden de spelers ook nog bij de tandarts en de oogarts verwacht. Vandaag wordt er onder het oog van zowat 150 supporters een eerste keer getraind. Om half 11 startte een trainingssessie van twee uur op het C-veld achter het stadion. Felice Mazzu deed dat met 27 spelers - een uiterst beperkte kern. Nieuwkomers Bongonda en Nygren zijn de grootste blikvangers. Van de andere volwaardige kernspelers maken enkel Vukovic, Dewaest, Gano, Paintsil en Ndongala al hun opwachting, al trainde die laatste individueel. 

Vladimir Screciu.
BELGA Vladimir Screciu.

Berge, Malinovskyi, Ito, Uronen en Nastic worden op 1 juli terug in Genk verwacht, op voorwaarde dat zij op dat moment nog niet getransfereerd zijn natuurlijk. Een week later stromen de jongens in die aan het EK U21 deelnamen. Dat zijn Jackers, Heynen, De Norre, Piotrowski, Maehle en Wouters. Zij sluiten nadien aan in Horst waar Genk van 8 tot 14 juli op stage vertoeft. 

Samatta, Aidoo en Lucumi - op dit moment aan de slag op de Africa Cup en de Copa América - worden op 15 juli in Genk verwacht. 

Photo News

Mazzu: “Eind augustus is nog heel lang” 

De aanwezige supporters - onder wie heel wat Italiaanse Limburgers - bleken vooral aandacht voor de nieuwe coach te hebben. “De Italiaanse supporters doen me aan Charleroi denken, met generaties die in de mijn werkten. Het doet me veel plezier om te kunnen werken in dezelfde context als in Charleroi, met dezelfde omgeving en dezelfde supporters. Natuurlijk wel met een andere druk, maar dat maakt deel uit van het beroep”, zei Mazzu.

Mazzu bleef na zijn overgang niet bij de pakken zitten. Hij verblijft momenteel in een appartement in Genk, terwijl de hoofdcoach ook zo snel mogelijk Nederlands wil leren. “Ik heb één maand vrij gehad waarvan ik vijf dagen vakantie heb genomen. Ik ben naar Genk gekomen om iedereen al te leren kennen”, aldus Mazzu. “Met de spelers spreek ik voorlopig in het Engels en met het bestuur in het Frans of Engels.”

Mazzu.
Photo News Mazzu.

Voor KRC Genk is het nog afwachten hoe de kern er in het nieuwe seizoen zal uitzien. “Alle posities zijn volgens mij bezet in een ploeg die kampioen speelt. Er zijn wel ook spelers die nog vakantie nodig hebben. Ik wil geen vooroordelen hebben. Ik wil zien wat er in de voorbereiding gebeurt en iedereen krijgt zijn kans”, benadrukte Mazzu.

Met Leandro Trossard (Brighton) is de kapitein van de kampioenenploeg al vertrokken. Ook onder meer Ruslan Malinovskyi, Sander Berge en Ally Samatta azen op een transfer. “De periode is nog heel lang tot eind augustus. Ik weet dat een ploeg die kampioen speelt, riskeert om enkele belangrijke spelers te verliezen. Dat jaagt me geen schrik aan. Als een speler wil vertrekken, dan ben ik voorstander dat hij vertrekt”, zei Mazzu.

Mazzu heeft alleszins vertrouwen in eigen kunnen. “Het bestuur heeft me gekozen vanwege het parcours dat ik heb afgelegd. Ik was niet de achttiende keuze. Dat geeft me natuurlijk een gevoel van vertrouwen en sereniteit. Ik ben klaar om de uitdaging aan te gaan met de moeilijkheden die er zijn”, aldus Mazzu.

Sebastien Dewaest.
BELGA Sebastien Dewaest.
Photo News
Felice Mazzu.
BELGA Felice Mazzu.
Hier met assistent Tom Van Imschoot.
Photo News Hier met assistent Tom Van Imschoot.
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
Nieuwkomer Benjamin Nygren.
Photo News Nieuwkomer Benjamin Nygren.
Photo News
Daniel Vukovic.
Photo News Daniel Vukovic.
Photo News
Ook Theo Bongonda, die andere nieuwkomer, tekende present.
Photo News Ook Theo Bongonda, die andere nieuwkomer, tekende present.
Photo News
Photo News
Zinho Gano en Rubin Seigers.
Photo News Zinho Gano en Rubin Seigers.
Photo News
Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frans Peeters

    Negatief, al zijn ze met niet veel dat heb je als je met vele hoofdvedetten speelt die hun opdrachten in het buitenland moeten invullen