Toronto verhoogt bod op Pozuelo, komt er vandaag einde aan de soap?

Pozuelo schudt de hand van Mbokani na afloop van Genk - Antwerp.
Photo News Pozuelo schudt de hand van Mbokani na afloop van Genk - Antwerp.
Komt er een einde aan de transfersoap rond spelverdeler Alejandro Pozuelo (27)? Racing Genk en Toronto zitten vandaag rond de onderhandelingstafel. Toronto zou het bod intussen verhoogd hebben. Voor de Limburgers zou duidelijkheid alleszins welgekomen zijn.

Racing Genk en Toronto praten vandaag verder over Alejandro Pozuelo. Zaterdag vertrok Toronto-directeur Ali Curtis uit België zonder akkoord op zak. Maar de Canadezen blijven vastberaden om de Spanjaard binnen te halen. Volgens onze informatie verhoogde Toronto het bod zelfs tot boven de vermeende afkoopsom. Een duidelijk signaal naar Genk. Vandaag volgt er nog telefonisch contact tussen de twee clubbesturen. De Canadezen willen Pozuelo tot het einde van de reguliere competitie voor Racing Genk laten voetballen en hem vanaf 18 maart naar de MLS halen. Genk hoopt hun Spaanse spelmaker tot 6 mei te houden, een dag later sluit de Amerikaanse transfermarkt. In dat geval zou Genk Pozuelo alleen de laatste drie speeldagen in de play-offs moeten missen. Wie doet het meeste water bij de wijn? De verwachting is dat er vandaag een einde komt aan de soap die Genk nu al drie weken in de ban houdt.

BELGA

Eindelijk. Reken maar dat coach Philippe Clement zo snel mogelijk duidelijkheid wilt. “Maar ik neem de beslissingen niet. Mijn taak als trainer is het maximale uit deze spelersgroep halen”, vertelt hij. Clement mag dan wel focussen op het sportieve, uiteraard houdt het ook hem bezig. “Ja, ik heb veel contact met Dimitri de Condé (technisch directeur, red.) en Erik Gerits (algemeen directeur, red.). Ik ben van alles op de hoogte en geef advies, maar verder laat ik het aan de beleidsmensen over. Welk advies ik geef? Dat blijft binnenskamers”, grijnst Clement.

FC Pozuelo

Ook technisch directeur Dimitri de Condé laat voorlopig niet in zijn kaarten kijken. “In mijn hoofd heb ik een idee welke richting we uitgaan. Er zijn op dit moment gesprekken met de spelersgroep en de club. Wij zijn niet FC Pozuelo, maar Racing Genk.” 

BELGA22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter de Roeck

  Als je zo veel kunt verdienen was ik ook weg club geest bestaat al lang nie meer

 • Marc Toelen

  Nu zogezegd hoogdringend naar de MLS , en dan volgend seizoen voor een Belgische club , net zoals het gegaan is met Vossen en Brugge .

 • Ingrid Charlier

  Laat hem gaan met de andere jongens kunnen ze ook kampioen worden. Het is beter die rotte appel uit de mand te halen zodat de rust in de ploeg kan terugkeren. Dit is geen teamspeler maar een egoïst.

 • Omer Yumlu

  Goedkoop praat allemaal. Waarom kon Genk hem niet gewoon iets meer betalen? Waarom moet die jongen zo ver gaan zoeken voor wat meer geld? Denkt men daarover wel eens na?

 • Hugo Mommen

  Reactie op James Vroman...Dat is waar beste James....Maar diezelfde renner gaat niet plotseling uit de koers stappen met de eindmeet in zicht....En dat doet Pozuelo wel....