Theo Bongonda is derde Genk-speler die in quarantaine moet, ook bij OH Leuven positieve test

Theo Bongonda testte positief, hij zit in isolatie.
BELGA Theo Bongonda testte positief, hij zit in isolatie.
Weer pech voor KRC Genk: Theo Bongonda heeft bij de laatste coronatesten van de Pro League - afgelopen donderdag - een positief staal afgeleverd. Alle andere spelers en stafleden hebben negatief getest, dat laat de club weten op de clubwebsite. Het is na Paul Onuachu en Maarten Vandevoordt al de derde positieve test bij de Limburgse club. Gisteren nog waren er positieve tests bij Cercle Brugge en KV Mechelen en vandaag meldde ook OH Leuven dat er iemand -geen speler- een week in quarantaine moet.

De positieve test van Bongonda werd pas vrijdagavond laat aan de club gecommuniceerd. Hij gaat nu voor zeven dagen in quarantaine en mist uiteraard de eerste competitiewedstrijd, uitgerekend bij zijn ex-ploeg Zulte Waregem. Het is de derde positieve coronatest op enkele dagen tijd. Gisteren communiceerden Cercle Brugge en KV Mechelen dat iemand positief testte vlak voor de competitiestart. Daar is het niet duidelijk of het om een speler gaat of om een lid van staf of bestuur. 

Het is bovendien ook de derde positieve test bij Racing Genk na Paul Onuachu en Maarten Vandevoordt. Vandevoordt trainde gisteren voor het eerst opnieuw mee en behoort tot de kern van de match van morgen. Vandevoordt testte twee weken geleden positief op Covid-19 en werd in quarantaine geplaatst. Een week later testte hij nogmaals positief, maar de test van donderdag was negatief. Mocht er iets gebeuren met nummer één Danny Vukovic staat de 18-jarige doelman dus paraat. 

OHL

Ook OH Leuven maakt melding van een positieve coronatest. Uit respect voor de privacy van de persoon die positief testte, wordt zijn naam niet bekendgemaakt. Het gaat niet om een speler. Alle andere geteste personen zijn gelukkig negatief getest. Er is geen impact op de wedstrijd van maandag tegen Eupen. OH Leuven volgt verder het strikte protocol van de Pro League nauwgezet op, laat het nog weten.

Lees ook: RACING GENK. Gelijkenissen met voorganger Clement zijn treffend: wordt Genk opnieuw een ‘Wolfpack’? (+)
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Baroen

  Mijnheer Deneckere, wees tevreden dat u nog kan werken, de Covid19 patiënten om intensieve kunnen niet meer werken en misschien zijn ze wel door een voetballer besmet geweest. Als we de mogelijkheden tot besmetting zoveel mogelijk uitschakelen, kunnen u en veel anderen volgend jaar zoveel voetbal als u wil. Waarom moeten voetballers een uitzondering op de regel zijn? Omdat mensen voetbal nodig hebben? Neen, iedereen heeft zijn gezondheid nodig en dat primeert op alles.

 • THIERRY DENECKERE

  Geen leven zonder voetbal we hebben al genoeg ingeleverd hier enkel werken en betalen mag nog hier in België !!

 • Piet Deroover

  Voor voetbal tellen de coronamaatregelen blijkbaar niet. En wat is de toegevoegde waarde ervan ? Stilleggen, iedereen gelijk voor de wet.

 • christophe Desmedt

  Wordt het niet stillaan tijd dat mensen reageren op hun eigen interesses? Hou je niet van sport reageer hier dan ook niet. Ze worden dik betaalt en worden om de 2dagen getest... Wij hebben krijgen zoveel niet en worden in quarantaine gezet... Geef ons dan ten minste brood en spelen. In de middeleeuwen ook al gekend. Net alsof iedereen dagelijks in contact komt met profs... Laat hen hun verstand gebruiken en wij kijken op tv... Zoals het hoort... Geen besmetting mogelijk. Eindelijk terug voetbal.

 • Gino Vandenheede

  Wij 14 dagen in quarantaine! Een voetballer is precies wat hoger in rang hij moet maar 7 dagen in quarantaine.