Technisch directeur De Condé: "Er moet gewoon iemand in de ploeg opstaan, het is pijnlijk dat zoiets niet gebeurt"

BELGA
Teleurgestelde gezichten bij Racing Genk na de 3-2-nederlaag Achter de Kazerne. Ook bij technisch directeur De Condé. Vooral de lamentabele eerste helft hakte er serieus in: "De trainer heeft gezegd dat hij in de spiegel gaat kijken, dan moeten de spelers dat ook maar eens doen na zo'n eerste helft." 

"We spelen een schandalige eerste helft en vooral dat is pijnlijk. Niet de nederlaag, maar het spelbeeld voor de rust komt heel zwaar aan", stak De Condé van wal. "We liepen er maar wat tussen, zeker na die ongelukkige eerste goal. Ik vind dat we daar als ploeg beter mee moeten omgaan. Als de spelers in de eerste helft het hoofd niet laten hangen, dan gaan we hier waarschijnlijk geen nederlaag tegemoet."  

"Pas op, het is ook kort door de bocht om alles op de wedstrijdmentaliteit van de spelers te steken. Het is geen excuus, maar we hebben het op dit moment gewoon niet gemakkelijk. We zitten met een reeks gekwetsten. Berge is uitgevallen en deze week ook Bryan Heynen. Zo komen we zonder verdedigende middenvelder te staan en daar heeft Mechelen optimaal van geprofiteerd." 

BELGA

"Het is wel aan ons om daar op in te spelen. Als je ziet hoeveel ruimte Bandé krijgt, dan moet er gewoon iemand in de ploeg opstaan. Dat gebeurt helaas niet en dat is pijnlijk. De coach heeft in de kleedkamer gezegd dat hij in de spiegel gaat kijken, maar ook de spelers moeten dat doen." 

"Hopelijk kunnen we na de winterstop een aantal geblesseerden recupereren, maar eerst moeten we gewoon nog proberen om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. Als je bij een ploeg als Genk speelt, dan is er een bepaalde ambitie. We hebben inspanningen gedaan om de ploeg samen te houden. Dan moet de lat gewoon hoog liggen. Wijzen naar de trainer is in dat geval makkelijk."

Dimitri De Condé.
BELGA Dimitri De Condé.
Photo News23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Alle Nederlandse trainers kennen in België dezelfde problemen, veel te veel tegengoals. De resultaten zijn nog slechter dan onder Peter Maes, maar hem werd het niet vergeven omdat hij een grote mond opzette. Trainers moeten eerst eens naar het Charleroi van Mazzu gaan kijken om te zien hoe je in België dient te voetballen.

 • Daniel Lewandowski

  Misschien moet DeConde en de rest van de dikke mannen op staan...en gelijk naar de uitgang gaan. Het sportief beleid in Genk is zelf destructief. Steeds opnieuw kopen ze onbekende buitenlanders die telkens blijken -net als De Conde- 2de rangs voetballers te zijn. Met pijn in het hart kijk ik toe hoe Genk ieder seizoen wat verder afglijdt.

 • Regina Coeli

  In een trainer waar niet 1 speler nog vertrouwen heeft daar moet u het zoeken dimitrike en nergens anders. De man geeft er een zootje van gemaakt dank zij jullie die deze onbenul hebben aangesteld en daar zit het probleem en nergens anders. Maar goed als u hem eruit schopt geeft u veel boter op uw hoofd want dan moet u ook vertrekken en meneer jansen met u.

 • Moreno Tecchio

  Stoppen met megalonen uit te betalen aan onbekwame spelers , minimum basisloon uitbetalen en per gewonnen punt een.premie . Ze zullen wel mentaliteit tonen op het veld , pfff wat een bende lamzakken

 • Bruno Zonnekeyn

  De Condé, jij en Patrick Janssens uit de raad van bestuur en je zal zien Racing Genk staat zo weer op de kaart.