Supportersfederatie Racing Genk haalt in open brief uit naar Mehdi Bayat: “Uitlatingen bondsvoorzitter onwaardig”

Photo News
De Overkoepelende Supportersvereniging van RC Genk (OSV) hekelt de uitspraken die Mehdi Bayat bij VTM Nieuws deed. De bondsvoorzitter noemde een aantal ploegen die snel willen hervatten “dom en egoïstisch”.  OSV voelt zich aangesproken en wil excuses. “Anders moet Bayat zelf maar zijn conclusies trekken.”

“Onrealistisch”,  klonk het bij Mehdi Bayat, voorzitter van de Belgische voetbalbond én algemeen directeur van Sporting Charleroi, op de vraag of het mogelijk is om het voetbalseizoen alsnog af te werken. “Iedereen is het erover eens dat we op dit moment niet kunnen herbeginnen. Toch zijn er nu enkele clubs die, voor hun eigen egoïstische redenen, toch willen hervatten. Maar dat is technisch onmogelijk. Dom, zelfs.”

Eén van de ploegen die ijvert voor een voortzetting van de competitie is Racing Genk. De Supportersfederatie (OSV) van de Limburgers is not amused met de uitlatingen van Bayat. “Onze club draagt respect hoog in het vaandel en dan moeten wij vaststellen dat de hoogste in rang van de KBVB onze club uitmaakt met termen als “egoïstisch en dom”. Het zijn uitlatingen een bondsvoorzitter onwaardig. Het is Bayats goed recht als CEO van Sporting Charleroi om zijn club goed te besturen, maar hij moet respecteren dat ons clubbestuur dit ook op een verantwoorde manier doet.”

Mehdi Bayat.
Joel Hoylaerts - Photo News Mehdi Bayat.

Lees hier integraal de open brief van de Genkse Supportersfederatie (OSV): 

Mijnheer de Bondsvoorzitter ,

wij als supportersverenigingen OSV van KRC Genk vinden je uitlatingen in de pers een Bondsvoorzitter onwaardig.

Onze club draagt respect hoog in het vaandel en dan moeten wij vaststellen dat de hoogste in rang van de KBVB onze club uitmaakt met de termen als , egoïstisch en dom.

Ons clubbestuur besliste om de Veiligheidsraad zijn werk te laten doen en daar de gevolgen van te dragen , voetballen zodra het verantwoord is, niet meer of niet minder.

Het is je goed recht als CEO van Sporting Charleroi je club goed te sturen maar respecteer ook dat ons clubbestuur dit op een verantwoorde manier doet.

Onze club is nog een VZW die belangeloos geleid wordt door plaatselijke mensen en niet door privé investeerders waardoor het financieel belang niet primeert.

Mogen wij u vragen je excuses over te maken aan onze club en in de toekomst je als Bondsvoorzitter te uiten met respect voor alle clubs . Zo je dit te moeilijk vindt denken wij dat je zelf je conclusies kan trekken die wij in gedachte hebben.

OSV-KRC Genk.

Photo News
BELGA8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ERIK CORNELIS

  Waar het op staat is , geen vaccin geen voetbal nu niet en ook niet in september.

 • Georges Aerts

  En toch zal er niet meer gevoetbald mogen worden met supporters, ondenkbaar om anders binnen twee maanden terug een zwaardere opsluiting te moeten doormaken zeker dommeriken.

 • Peter Kneepkens

  In Genk zeggen ze ook alleen als het medisch verantwoord is . Mensen lees alles en reageer dan . Iedereen praat voor zijn eigen zowel Charleroi als Genk als Beveren die kunnen zakken dus

 • Koen Vandewalle

  Bayat heeft gelijk, en zeker in Genk, één van de grootste besmettingshaarden in België zouden ze toch beter moeten weten, nee als ze hun spelleke voetbal maar kunnen zien hoor.

 • Raf Leysen

  Veel geblaat om weinig wol me dunkt